Японски флан

Японски флан
Свързани предавания: Сладкишите на Франсишко МорейраГледайте Четвъртък, 12 декември, 11:00 | Четвъртък, 12 декември, 16:00

Начин на приготвяне:

1. Сипете прясното мляко в тенджера. Добавете 120 г захар и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. За още аромат добавете и шушулките. Изчакайте млякото да заври и дръпнете от котлона.

2. В друга тенджера с дебело дъно изсипете 240 г захар и изчакайте тя да се разтопи и да образува тъмнозлатист карамел.

3. Разпределете карамела на дъното на 4 керамични формички.

4. В купа разбийте яйцата. Към тях добавете внимателно прясното мляко (извадете шушулката ванилия), като разбърквате енергично.

5. Разпределете сместа от яйца и мляко във формичките, с помощта на черпак.

6. Поставете формичките с флана в дълбока тава и налейте гореща вода до 3/4 от височината на формичките. Печете на водна баня в предварително загрята фурна на 150 градуса 30 минути.

7. Обърнете формичките с крем в десертни чинии и поднесете.

Продукти

120 г захар

500 г обезмаслено прясно мляко

4 яйца размер М

240 г захар

1 шушулка ванилия

 

Свързани рецепти