Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно лука и чесъна. Почистете чушката от семки и я нарежете на малки кубчета.

2. Разтопете маслото в умерено загрят тиган. Запържете в него лука, чесъна и чушката. Овкусете със сол, кимион и лют червен пипер. Гответе 10 минути.

3. Добавете доматите заедно с щипка захар. Гответе 5 минути, докато доматите започнат да се редуцират.

4. Оформете кладенчета в сместа и във всяко чукнете по 1 яйце. Поставете капак и гответе 3-4 минути.

5. Поръсете с настърган кашкавал и прясно смлян черен пипер. Захлупете за още 1 минута и сервирайте.

Продукти

  • 25 г масло
  • 2 глави червен лук
  • 1 червена чушка
  • 2 скилидки чесън
  • щипка лют червен пипер
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • сол и черен пипер
  • 400 г нарязани домати от консерва
  • щипка захар
  • 4 яйца
  • 25 г настърган кашкавал

Свързани рецепти