Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ситно лука и чесъна. Почистете чушката от семки и я нарежете на малки кубчета.
2. Разтопете маслото в умерено загрят тиган. Запържете в него лука, чесъна и чушката. Овкусете със сол, кимион и лют червен пипер. Гответе 10 минути.
3. Добавете доматите заедно с щипка захар. Гответе 5 минути, докато доматите започнат да се редуцират.
4. Оформете кладенчета в сместа и във всяко чукнете по 1 яйце. Поставете капак и гответе 3-4 минути.
5. Поръсете с настърган кашкавал и прясно смлян черен пипер. Захлупете за още 1 минута и сервирайте.
Продукти
- 25 г масло
- 2 глави червен лук
- 1 червена чушка
- 2 скилидки чесън
- щипка лют червен пипер
- 2 ч.л. смлян кимион
- сол и черен пипер
- 400 г нарязани домати от консерва
- щипка захар
- 4 яйца
- 25 г настърган кашкавал