Яхния, печен боб и салата

1. Сипете 2-3 с.л. зехтин в тиган и щом се загрее, добавете каймата. Мачкайте я с дървена лъжица, за да се отдели. Овкусете със сол, черен пипер и листенца мащерка. гответе каймата докато придобие златист цвят, като от време на време я разбърквате.
2. Обелете лука, морковите и селърито. Нарежете ги на тънко с помощта на кухненски робот или на ръка. Към каймата добавете нарязан розмарин, скилидките чесън, през преса, и соса "Уорчестър". разбъркайте. Щом сосът се изпари напълно, добавете нарязаните зеленчуци и разбъркайте. Гответе до готовност, като разбърквате на всеки 2 минути. Накрая поръсете със ситно нарязан магданоз.
3. Почистете картофите от черни точки и ги измийте. Набучете ги с нож по цялата им повърхност, поставете ги в купа и ги покрийте с прозрачно фолио. Поставете картофите в микровълнова фурна за 14-16 минути. Отстранете фолиото ги поръсете със зехтин, сол, черен пипер и ги разбъркайте хубаво. Извадете ги и ги подредете в предварително загрята във фурна тавичка и ги поръсете с розмарин. Печете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса, до златисто.
4. За боба нарежете бекона на кубчета и го запържете в тиган с 1-2 с.л. зехтин, до златисто. Добавете нарязаните на кубчета домати, след това боба от консерва заедно със сока му. Щом течността се поизпари, добавете 1 с.л. оцет и 2 с.л. зехтин. Оставете боба да покъкри на слаб огън 2-3 минути. Накрая добавете накъсаните на едро листа босилек.
5. За дресинга за салатата обелете авокадото и го нарежете на едро направо в блендер. Добавете сметаната, лимоновия сок, 2-3 с.л. зехтин и щипка сол. Пасирайте. Пресипете дресинга в каничка. В голяма чиния разпръснете кресона, а върху него подредете листа зелена салата. Залейте салата с дресинг непосредствено преди сервиране.
6. Сипете яхнията в голяма чиния, а отстрани подредете печените картофи. Стиснете всеки картоф така, че той да се разтвори в горната си част. В отвора сипете по 1 ч.л. заквасена сметана и полейте с малко зехтин. Поднесете със салата и печен боб.

Продукти

  • За яхнията:
  • 4 големи картофа
  • 2 стръка розмарин
  • 4 с.л. заквасена сметана
  • 500 г говежда кайма
  • 2 стръка мащерка
  • 1 глава червен лук
  • 2 моркова
  • 3 стъбла селъри
  • розмарин
  • 4 скилидки чесън
  • 6 с.л. сос Уорчестър
  • 1 малка връзка магданоз
  • За печения боб:
  • 4 слайса пушен бекон
  • 2 домата
  • 400 г сварен маслен боб
  • червен винен оцет
  • 3 стръка босилек
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • За салатата:
  • 1 салата копф
  • шепа кресон
  • 1 авокадо
  • 1 с.л. заквасена сметана
  • 1 лимон
  • сол и черен пипер
  • зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички