Начин на приготвяне:

1. Почистете боба, като изрежете краищата и конците. Разрежете шушулките по дължина на 2-3, а след това и на по-къси парчета.
2. Обелете и нарежете 3 скилидки чесън на ситно и го запържете в дълбок тиган с 2-3 с.л. зехтин, на слаб огън. Добавете филенцата аншоа от консерва заедно с малко от олиото. Добавете и сушеното чили, като го стриете.
3. Добавете пасатата и усилете силата на огъня. Сипете боба и разбъркайте. Захлупете съда и оставете да се задушава 4-5 минути, докато омекне.
4. Направете разрез по дължина на всяко филе, от едната страна до средата и разтворете месото, като пеперуда. Може да набраздите повърхността на филето с острието на ножа. Поръсете филетата със сол, черен пипер и зехтин и хубаво ги втрийте в месото.
5. Загрейте добре грил-тиган и изпечете филетата от двете страни, за 3-4 минути.
6. За гремолата нарежете на ситно магданоза и останалите 2 скилидки чесън. Смесете ги с фино настъргана лимонова кора.
7. Сервирайте яхния от зелен фасул, а върху нея печено филе морски дявол. Поръсете с листа босилек, гремола и зехтин.

Продукти

  • 600 г зелен боб
  • 100 г филенца аншоа
  • 5 скилидки чесън
  • 1 сушено чили
  • 700 г пасирани домати
  • 2 стръка розмарин
  • сол и черен пипер
  • 4 филета морски дявол х 200 г
  • 1 малка връзка магданоз
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 1 малка връзка босилек
  • зехтин

Свързани рецепти