Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Яхния от волска опашка с нахут

категория 0/5
1. Накиснете нахута във вода за 1 нощ.
2. Вместо волска опашка може да използвате телешки джолан. Нарежете опашката на парчета и я сложете в чиния. Поръсете месото със сол и черен пипер. Оваляйте парчетата в брашно. Изтръскайте излишното.
3. Сипете олио в широка тенджера и запържете опашките от всички страни, до златистокафяво. Извадете месото в чиния.
4. Отделете листата на манголда /може да използвате листа от цвекло/. Нарежете стъблата. Обелете скилидките чесън и ги смачкайте с помощта на нож. Обелете и нарежете на едро лука. В съда от месото сипете лука, чесъна и нарязаните дръжки на манголда, като хубаво оберете всичко от дъното. Добавете кимиона, кориандъра и червения пипер. Разбъркайте.
5. Подредете месото върху лука и залейте с водата. Прецедете накиснатия нахут и го добавете. Захлупете тенджерата. Щом яхнията заври, намалете силата на огъня и гответе 2 часа.
6. Щом месото е напълно сготвено, отделя се лесно от костта, добавете нарязаните листа манголд и щипка сол. Не разбърквайте.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Сарит и Итамар