Начин на приготвяне:

1. Накиснете нахута във вода за 1 нощ.
2. Вместо волска опашка може да използвате телешки джолан. Нарежете опашката на парчета и я сложете в чиния. Поръсете месото със сол и черен пипер. Оваляйте парчетата в брашно. Изтръскайте излишното.
3. Сипете олио в широка тенджера и запържете опашките от всички страни, до златистокафяво. Извадете месото в чиния.
4. Отделете листата на манголда /може да използвате листа от цвекло/. Нарежете стъблата. Обелете скилидките чесън и ги смачкайте с помощта на нож. Обелете и нарежете на едро лука. В съда от месото сипете лука, чесъна и нарязаните дръжки на манголда, като хубаво оберете всичко от дъното. Добавете кимиона, кориандъра и червения пипер. Разбъркайте.
5. Подредете месото върху лука и залейте с водата. Прецедете накиснатия нахут и го добавете. Захлупете тенджерата. Щом яхнията заври, намалете силата на огъня и гответе 2 часа.
6. Щом месото е напълно сготвено, отделя се лесно от костта, добавете нарязаните листа манголд и щипка сол. Не разбърквайте.

Продукти

  • 1.5 кг волска опашка
  • 3 с.л. олио
  • брашно
  • сол и черен пипер
  • 2 глави лук
  • 1 връзка манголд
  • 6 скилидки чесън
  • 1 с.л. смлян кимион
  • 1 с.л. смлян кориандър
  • 1 с.л. червен пипер
  • 125 г нахут
  • 1.5 л вода
  • 1 лимон
  • сок

Свързани рецепти