Яхния от телешко и ейл

©2008 Jamie Oliver Enterprises Ltd, Photographer David Loftus
Яхния от телешко и ейл

Начин на приготвяне:

1. Почистете стъблата целина, морковите и лука и ги нарежете на едро, с големината на парчетата месо.

2. Поставете на котлон, загрят на умерена температура, тенджера с огнеупорни дръжки и капак и сипете в нея 2 с.л. зехтин. Сипете всички зеленчуци в тенджерата. Поръсете със сол и черен пипер и запържете за 10 минути, като разбърквате често, до омекване на зеленчуците.

3. Добавете листата розмарин и брашното и разбърквайте в продължение на 2 минути. Добавете бирата и изчакайте да се изпари. Изсипете доматите и ги смачкайте с помощта на дървена лъжица. Напълнете консервата от доматите с вода и я излейте. Щом сместа заври, добавете парчетата телешко месо. Овкусете със сол и черен пипер и захлупете. Гответе на слаб огън върху котлона или в предварително загрята фурна на 180 градуса за 2 часа или докато месото се разпада.

4. Пробвайте яхнията на вкус и я доовкусете, ако е необходимо. Сервирайте с картофено пюре или варен ориз.

Продукти

  • зехтин
  • 3 стъбла селъри
  • 3 моркова
  • 3 глави лук
  • 1/2 връзка пресен розмарин (15 г) или 3 дафинови листа
  • 1 пълна с.л. брашно
  • 500 мл ейл
  • 400 г цели домати от консерва
  • 750 г телешко за готвене
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти