Яхния от телешко и ейл
Рецепта от: Джейми Оливър
©2008 Jamie Oliver Enterprises Ltd, Photographer David Loftus
Рецепта за питателна и сгряваща яхния с телешко месо, зеленчуци и ейл. Яхнията се сервира с картофено пюре или варен ориз.
Продукти
- зехтин
- 3 стъбла селъри
- 3 моркова
- 3 глави лук
- 1/2 връзка пресен розмарин (15 г) или 3 дафинови листа
- 1 пълна с.л. брашно
- 500 мл ейл
- 400 г цели домати от консерва
- 750 г телешко за готвене
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете стъблата целина, морковите и лука и ги нарежете на едро, с големината на парчетата месо.
- 2. Поставете на котлон, загрят на умерена температура, тенджера с огнеупорни дръжки и капак и сипете в нея 2 с.л. зехтин. Сипете всички зеленчуци в тенджерата. Поръсете със сол и черен пипер и запържете за 10 минути, като разбърквате често, до омекване на зеленчуците.
- 3. Добавете листата розмарин и брашното и разбърквайте в продължение на 2 минути. Добавете бирата и изчакайте да се изпари. Изсипете доматите и ги смачкайте с помощта на дървена лъжица. Напълнете консервата от доматите с вода и я излейте. Щом сместа заври, добавете парчетата телешко месо. Овкусете със сол и черен пипер и захлупете. Гответе на слаб огън върху котлона или в предварително загрята фурна на 180 градуса за 2 часа или докато месото се разпада.
- 4. Пробвайте яхнията на вкус и я доовкусете, ако е необходимо. Сервирайте с картофено пюре или варен ориз.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с пастрами
Рецепти Примож Долничар
Лазаня с пресни кори
Рецепти Силвия Колока
Салтимбока по римски
Рецепти Адам Лайо
Лемак с телешко
Рецепти Гордън Рамзи
Телешко с чили в маруля
Рецепти Донал Скиан
Лазаня с телешко рагу
Рецепти Том Керидж
Рибай стек на барбекю
Рецепти Джейми Оливър
Нигерийски суя кебап