1. Отделете гърдите и бутчетата на фазаните. Отстранете кожата. Месото от гърдите нарежете на 3-сантиметрови парчета. Запазете фенерите за да направите бульон. Поръсете парчетата месо със сол и черен пипер.

2. Загрейте чугунена или тенджера с двойно дъно. Сипете 1 с.л. олио и запечатайте парчетата месо и бутчетата, докато променят цвета си. Извадете ги в чиния.

3. В същата тенджера запържете нарязания на малки кубчета бекон заедно с нарязаните на едро лук и селъри. Разбърквайте в продължение на 2-3 минути. Поръсете брашното и разбъркайте добре, за около минута. Добавете горещия пилешки или фазанов бульон, както и ябълковия сок. добавете сос Уорчестър и сос Грейви, по желание. Добавете желето и разбъркайте. Овкусете със сол и пуснете дафиновите листа. Върнете месото в тенджерата. Захлупете и гответе на слаб огън 1 - 1 1/2 ч. 30 минути преди края, добавете разрязаните на половинки гъби.

4. Сервирайте яхнията от фазан с картофено пюре и сварени на пара броколини.

Продукти

  • 2 фазана
  • 2 с.л. олио
  • 100 г пушен бекон
  • 1 глава лук
  • 2 стръка селъри
  • 25 г брашно
  • 300 мл натурален ябълков сок
  • 300 мл горещ пилешки бульон
  • 1 с.л. плодово желе
  • 2 с.л. сос Уорчестър
  • 3 пресни дафинови листа
  • 250 г печурки
  • За сервиране:
  • картофено пюре
  • бланширани броколини

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички