Яхния от фазан
Рецепта от: Мери Бери
1. Отделете гърдите и бутчетата на фазаните. Отстранете кожата. Месото от гърдите нарежете на 3-сантиметрови парчета. Запазете фенерите за да направите бульон. Поръсете парчетата месо със сол и черен пипер.
2. Загрейте чугунена или тенджера с двойно дъно. Сипете 1 с.л. олио и запечатайте парчетата месо и бутчетата, докато променят цвета си. Извадете ги в чиния.
3. В същата тенджера запържете нарязания на малки кубчета бекон заедно с нарязаните на едро лук и селъри. Разбърквайте в продължение на 2-3 минути. Поръсете брашното и разбъркайте добре, за около минута. Добавете горещия пилешки или фазанов бульон, както и ябълковия сок. добавете сос Уорчестър и сос Грейви, по желание. Добавете желето и разбъркайте. Овкусете със сол и пуснете дафиновите листа. Върнете месото в тенджерата. Захлупете и гответе на слаб огън 1 - 1 1/2 ч. 30 минути преди края, добавете разрязаните на половинки гъби.
4. Сервирайте яхнията от фазан с картофено пюре и сварени на пара броколини.
Продукти
- 2 фазана
- 2 с.л. олио
- 100 г пушен бекон
- 1 глава лук
- 2 стръка селъри
- 25 г брашно
- 300 мл натурален ябълков сок
- 300 мл горещ пилешки бульон
- 1 с.л. плодово желе
- 2 с.л. сос Уорчестър
- 3 пресни дафинови листа
- 250 г печурки
- За сервиране:
- картофено пюре
- бланширани броколини
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото