Яхния с пилешко и вино

Яхния с пилешко и вино

Начин на приготвяне:

1. Накиснете сушените гъби в купичка с топла вода за 10-15 минути.
2. Нарежете почистеното и изкормено пиле на парчета.
3. Нарежете панчетата на малки кубчета и ги запържете в дълбок тиган, до златисто. Извадете ги в чиния.
4. В мазнината от панчетата запържете нарязания на дребно лук и го запържете. Извадете го при бекона.
5. Сипете 2-3 с.л. зехтин в тигана и подредете парчетата пиле в него. Овкусете със сол и черен пипер. Запържете го по 1-2 минути от всяка страна. Върнете запържените панчета и лук и разбъркайте добре. Сипете виното, добавете гъбите с малко от водата, в която са киснали. Захлупете и гответе 25-30 минути.
6. Извадете пилето в голяма чиния и поръсете с листа магданоз.
7. Може да сервирате пилето със салата от рукола, тънки филийки пармезан, зърна черно грозде и запечени кедрови ядки. Овкусете със сол, лимонов сок и зехтин.

Продукти

  • 1 свободно отглеждано пиле
  • 0.5 бутилка червено вино Брунело
  • 80 г панчета или бекон
  • 40 г сушени манатарки
  • 1 глава червен лук
  • 2 скилидки чесън
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • шепа листа магданоз

Свързани рецепти