Предаване: Бързите рецепти на Мери БериГледайте в: Събота 11 декември от 16:55 | Събота 11 декември от 17:30

Начин на приготвяне:

1. За блатовете смесете в купа яйцата, пудрата захар, маргарина, брашното и бакпулвера. Разбийте сместа с помощта на миксер до получаването на пухкава и гладка смес.

2. Обелете ябълките и ги настържете на едро. Добавете ги към сместа. Разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.

3. Намаслете дъното и стените на две форми/кръгли тави (диаметър 20 см) и поставете на дъното кръгове от хартия за печене. Разпределете сместа за блатовете по равно и печете в предварително загрята фурна на 160 градуса с вентилатор 25-30 минути. След изпичане извадете блатовете и ги поставете върху решетки докато изстинат напълно.

4. За крема разбийте течната сметана до образуването на мек върхове. Към нея добавете лимоновия крем и разбъркайте внимателно.

5. Поставете единия блат върху поднос за торта. Изсипете крема върху него и ги разстелете равномерно. Захлупете с втория блат. Поръсете тортата с тънък слой пудра захар.

Продукти

За блатовете:

  • 225 г маргарин
  • 225 г пудра захар
  • 225 г брашно с набухвател
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 4 големи яйца
  • 2 ябълк
  • пудра захар за поръсване

 

За крема:

  • 150 мл пълномаслена течна сметана
  • 3 с.л. яйчен лимонов крем

 

 

Свързани рецепти