Ябълкова сандвич торта
Рецепта от: Мери Бери

1. За блатовете смесете в купа яйцата, пудрата захар, маргарина, брашното и бакпулвера. Разбийте сместа с помощта на миксер до получаването на пухкава и гладка смес.
2. Обелете ябълките и ги настържете на едро. Добавете ги към сместа. Разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.
3. Намаслете дъното и стените на две форми/кръгли тави (диаметър 20 см) и поставете на дъното кръгове от хартия за печене. Разпределете сместа за блатовете по равно и печете в предварително загрята фурна на 160 градуса с вентилатор 25-30 минути. След изпичане извадете блатовете и ги поставете върху решетки докато изстинат напълно.
4. За крема разбийте течната сметана до образуването на мек върхове. Към нея добавете лимоновия крем и разбъркайте внимателно.
5. Поставете единия блат върху поднос за торта. Изсипете крема върху него и ги разстелете равномерно. Захлупете с втория блат. Поръсете тортата с тънък слой пудра захар.
Продукти
- За блатовете:
- 225 г маргарин
- 225 г пудра захар
- 225 г брашно с набухвател
- 1 ч.л. бакпулвер
- 4 големи яйца
- 2 ябълк
- пудра захар за поръсване
- За крема:
- 150 мл пълномаслена течна сметана
- 3 с.л. яйчен лимонов крем
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Тарталети с бадеми и малиново сладко