© BBC 2011
Ябълков крамбъл

1. Обелете и разрежете ябълките на четвъртинки. Отстранете твърдата част със семките и ги нарежете на кубчета.

2. Разтопете масло в широк съд с капак и огнеупорни дръжки. Добавете кубчетата ябълки и щипка захар. Захлупете и гответе 5 минути, докато омекнат. Накрая добавете малко вино и оставете алкохолът да се изпари.

3. В купа или кухненски робот смесете брашното и маслото, докато се получат маслени трохи. Добавете хлебните трохи и 3 с.л. настърган пармезан. Разбъркайте. Добавете и нарязаните листенца маерка и отново разбъркайте.

4. Изсипете крамбъла върху задушените ябълки, като го разпределите равномерно. Поръсете с останалия настърган пармезани печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20-25 минути.

Продукти

  • 1 кг ябълки
  • щипка захар
  • 1 с.л. вино Марсала и Мадейра
  • За маслените трохи:
  • 100 г брашно
  • 75 г масло
  • 50 г пряснос млени хлебни трохи
  • 4 с.л. фино настърган пармезан
  • 1 стрък мащерка
  • 100 г захар Демерара

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички