Ябълков крамбъл

© BBC 2011
Ябълков крамбъл

Начин на приготвяне:

1. Обелете и разрежете ябълките на четвъртинки. Отстранете твърдата част със семките и ги нарежете на кубчета.

2. Разтопете масло в широк съд с капак и огнеупорни дръжки. Добавете кубчетата ябълки и щипка захар. Захлупете и гответе 5 минути, докато омекнат. Накрая добавете малко вино и оставете алкохолът да се изпари.

3. В купа или кухненски робот смесете брашното и маслото, докато се получат маслени трохи. Добавете хлебните трохи и 3 с.л. настърган пармезан. Разбъркайте. Добавете и нарязаните листенца маерка и отново разбъркайте.

4. Изсипете крамбъла върху задушените ябълки, като го разпределите равномерно. Поръсете с останалия настърган пармезани печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20-25 минути.

Продукти

  • 1 кг ябълки
  • щипка захар
  • 1 с.л. вино Марсала и Мадейра

 

За маслените трохи:

  • 100 г брашно
  • 75 г масло
  • 50 г пряснос млени хлебни трохи
  • 4 с.л. фино настърган пармезан
  • 1 стрък мащерка
  • 100 г захар Демерара

 

Свързани рецепти