Ябълков крамбъл
Рецепта от: Найджъл Слейтър
1. Обелете и разрежете ябълките на четвъртинки. Отстранете твърдата част със семките и ги нарежете на кубчета.
2. Разтопете масло в широк съд с капак и огнеупорни дръжки. Добавете кубчетата ябълки и щипка захар. Захлупете и гответе 5 минути, докато омекнат. Накрая добавете малко вино и оставете алкохолът да се изпари.
3. В купа или кухненски робот смесете брашното и маслото, докато се получат маслени трохи. Добавете хлебните трохи и 3 с.л. настърган пармезан. Разбъркайте. Добавете и нарязаните листенца маерка и отново разбъркайте.
4. Изсипете крамбъла върху задушените ябълки, като го разпределите равномерно. Поръсете с останалия настърган пармезани печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20-25 минути.
Продукти
- 1 кг ябълки
- щипка захар
- 1 с.л. вино Марсала и Мадейра
- За маслените трохи:
- 100 г брашно
- 75 г масло
- 50 г пряснос млени хлебни трохи
- 4 с.л. фино настърган пармезан
- 1 стрък мащерка
- 100 г захар Демерара
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене