Хумус от жълт грах
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Измийте добре жълтия грах под течаща вода и го отзедете добре. Сложете го в тенджера и го залейте с 4 см студена вода. Добавете дафиновия лист и варете на тих огън в продължение на 35-40 минути, с капак. Прецедете и запазете водата от варенето. Оставете сварения грах да изстине.
2. В блендер или кухненски робот сипете сварения грах заедно с тахана, нарязаната скилидка чесън, настърганата кора на лимона и сока ву, кимиона и голяма щипка сол. Смелете. Без да спирате, добавете зехтина, на струйка. Ако сместа е прекалено гъста, добавете малко от водата от варенето на граха, за да постигнете желаната консистенция.
3. Пресипете хумуса в купа и го полейте с тънка струйка зехтин. Поръсете с дука. Сервирайте с плосък хляб.
Продукти
- 1 ч.ч. жълт грах
- 1 дафинов лист
- 1 с.л. тахан
- 1 ч.л. кимион
- 1/2 скилидка чесън
- 1/2 ч.ч. зехтин екстра върджин
- 1/2 лимон, кора и сок
- подправка дука
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто