Начин на приготвяне:

1. Отстранете ципата на сварения нахут, зърно по зърно. Сложете 1 ч.ч. нахут с малко от водата от варенето в купа, добавете обелената скилидка чесън, листата кориандър, 1 с.л. лимонов сок, сол и кимон. Пасирайте до хомогенност.
2. Добавете сусамовия тахан и още малко вода, ако е необходимо. Пасирайте отново.
3. Сипете хумуса в чиния и направете кладенче в него. В кладенчето сипете зърната останал нахут и ги поръсете с лимонов сок. Накрая поръсете с щипка червен пипер и струйка зехтин.

Продукти

 

  • 1.5 ч.ч. сварен нахут
  • 1 скилидка чесън
  • 1 малка връзка кориандър
  • 0.5 лимон
  • сок
  • сол
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 с.л. сусамов тахан
  • щипка червен пипер

Свързани рецепти