Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Хумус

категория 0/5
1. Отстранете ципата на сварения нахут, зърно по зърно. Сложете 1 ч.ч. нахут с малко от водата от варенето в купа, добавете обелената скилидка чесън, листата кориандър, 1 с.л. лимонов сок, сол и кимон. Пасирайте до хомогенност.
2. Добавете сусамовия тахан и още малко вода, ако е необходимо. Пасирайте отново.
3. Сипете хумуса в чиния и направете кладенче в него. В кладенчето сипете зърната останал нахут и ги поръсете с лимонов сок. Накрая поръсете с щипка червен пипер и струйка зехтин.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Сарит и Итамар