Начин на приготвяне:

1. Намажете една кора за баница с малко разтопено масло и я прегънете на две. Отново намажете, сгънете, и така още два пъти. Трябва да се получи многопластова дълга лента.
2. След това срежете получената лента в средата, за да станат две къси. По същия начин оформете и останалите. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене.
3. Гарнирайте с резенчета от лук и домати, овкусени със сол и розмарин, и запечете до златисто в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.

Съвет: Хруските могат да бъдат гарнирани със сирене, маслини, предварително задушени гъби или само със зелени подправки.

Продукти

  • 6 бр. фини точени кори
  • 2 домати
  • 1 глава лук
  • пресен розмарин
  • 50 г разтопено масло
  • сол

Свързани рецепти