Хрупкави сладко-солени шоколадови квадратчета
Рецепта от: Донал Скиан
1. Поставете стъклена купа върху тенджера с вряща вода, без тя да допира дъното на купата. В купата начупете десертите "Сникърс" и Rolo (бонбони от млечен шоколад с тофи пълнеж) и добавете маслото. Разбърквайте внимателно, докато сместа се разтопи и стане хомогенна. Дръпнете купата от огъня.
2. Добавете оризона в купата с разтопените десерти и маслото и разбъркайте много добре. Пресипете сместа в квадратна тавичка (20х20 см), постлана с хартия за печене и изравнете сместа. Притиснете добре с помощта на уред за намачкване на картофи. Поставете в хладилник, докато сместа се стегне.
3. Начупете млечния шоколад в стъклена купа и го разтопете на водна баня. Залейте стегналата се смес с оризон и с тръскане на формата направете шоколадовия слой равномерен. Отгоре подредете солените бретцели. Оставете сладкиша на стайна температура да се стегне. След това нарежете на еднакви правоъгълни или квадратни парчета.
Продукти
- 4 барчета "Сникърс"
- 2х41 г десерта Rolo (бонбони от млечен шоколад с тофи пълнеж)
- 150 г безсолно масло
- 125 г оризон
- 250 г млечен шоколад
- 100 г бретцели със сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене