Хрупкави шоколадови бисквити
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Нарежете ореховите ядки и шоколада.
2. Сипете брашното върху плота. върху него поръсете какаото и оформете кладенче. В кладенчето сложете маслото, захарта и яйцето. С пръсти смесете продуктите в кладенчето и постепенно омесете тесто. Тъй като то ще е лепкаво, използвайте шпакла.
3. Разстелете леко тестото и сипете нарязаните орехи и шоколад в него. Омесете отново, до пълното смесване на продуктите. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
4. Начупете шоколада на еднакви парчета.
5. Развийте студеното тесто и го оформете на тънко, дълго руло с ръце. Нарежете на 18 еднакви парчета. Всяко парче оформете на топче, между дланите си. С пръст оформете в топчето дупка и поставете парче шоколад. Завийте го в тестото. Подредете топчетата в тава, постлана с хартия за печене, на достатъчно разстояние едно от друго. Притиснете с длан леко всяко топче. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
2. Сипете брашното върху плота. върху него поръсете какаото и оформете кладенче. В кладенчето сложете маслото, захарта и яйцето. С пръсти смесете продуктите в кладенчето и постепенно омесете тесто. Тъй като то ще е лепкаво, използвайте шпакла.
3. Разстелете леко тестото и сипете нарязаните орехи и шоколад в него. Омесете отново, до пълното смесване на продуктите. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
4. Начупете шоколада на еднакви парчета.
5. Развийте студеното тесто и го оформете на тънко, дълго руло с ръце. Нарежете на 18 еднакви парчета. Всяко парче оформете на топче, между дланите си. С пръст оформете в топчето дупка и поставете парче шоколад. Завийте го в тестото. Подредете топчетата в тава, постлана с хартия за печене, на достатъчно разстояние едно от друго. Притиснете с длан леко всяко топче. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
Продукти
- 140 г брашно 20 г какао 115 г меко масло 1 яйце 180 г светлокафява захар 50 г орехи 180 г натурален шоколад (70% какао)Допълнително:100 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери