Хрупкави профитероли с крем
Рецепта от: Павел Павлов
1. За хрупкавата кора разбъркайте в миксера брашното, захарта, маслото и солта до хомогенизиране. Разточете тестото на много тънка кора между два листа хартия за печене и го приберете в хладилник. След като стегне, с помощта на ринг изрежете кръгове, малко по-големи от профитеролите, които ще оформите.
2. За пареното тесто пасирайте яйцата и ги прецедете. Смесете млякото, водата, захарта, солта и маслото в дълбока касерола и сложете сместа на котлона да заври. Постепенно добавете брашното, като разбърквате постоянно до оформяне на топка тесто, която да се отделя от стените на съда. Прехвърлете тестото в купата на миксера и разбъркайте, след това постепенно прибавете пасираните яйца.
3. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Прехвърлете пареното тесто в пош и шприцовайте топки от него върху лист хартия за печене. Поставете отгоре по един кръг от масленото тесто (трябва да е студено). Сложете профитеролите да се пекат за 20-25 минути.
4. За крема разбъркайте с помощта на миксер крем сиренето и маскарпонето с пудрата захар и ликьора. Прехвърлете крема в пош. В основата на готовите профитероли направете малка дупка и ги напълнете с крема.
2. За пареното тесто пасирайте яйцата и ги прецедете. Смесете млякото, водата, захарта, солта и маслото в дълбока касерола и сложете сместа на котлона да заври. Постепенно добавете брашното, като разбърквате постоянно до оформяне на топка тесто, която да се отделя от стените на съда. Прехвърлете тестото в купата на миксера и разбъркайте, след това постепенно прибавете пасираните яйца.
3. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Прехвърлете пареното тесто в пош и шприцовайте топки от него върху лист хартия за печене. Поставете отгоре по един кръг от масленото тесто (трябва да е студено). Сложете профитеролите да се пекат за 20-25 минути.
4. За крема разбъркайте с помощта на миксер крем сиренето и маскарпонето с пудрата захар и ликьора. Прехвърлете крема в пош. В основата на готовите профитероли направете малка дупка и ги напълнете с крема.
Продукти
- За пареното тесто:120 г прясно мляко 120 г вода 5 г сол 10 г захар 120 г масло 140 г брашно 210 г яйцаЗа крема:150 г крем сирене 100 г маскарпоне 50 г пудра захар 30 г крем ликьорЗа хрупкавата кора:110 г брашно 110 г кафява захар 90 г масло 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Десерт с ревен, ягоди и крем рикота
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Тортички с ванилов мус
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Павел Павлов
Тортички с манго и огледална глазура
Рецепти Павел Павлов
Хрупкав тофи карамел с шоколад