Хрупкави оризови близалки

Хрупкави оризови близалки

Начин на приготвяне:

1. В тенджерка разтопете маслото. Добавете ваниловия екстракт и бели бонбони маршмелоу. Бъркайте докато бонбоните се разтопят и дръпнете от огъня.
2. Добавете пуканките ориз и разбъркайте.
3. Намажете ръцете си с масло и оформяйте топки от сместа. Поставяйте топките в тава и ги оставете да изстинат.
4. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня.
5. Потопете всяка топка до половината в разтопения шоколад, а след това оваляйте в цветни пръчици. Набодете всяка топка на шишче и оставете шоколада да се стегне за 5-10 минути. След това поднесете близалките, като ги набодете в малки кашпи, напълнени с ориз.

Продукти

  • 0.5 ч.ч. масло
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 250 г малки бели маршмелоу
  • 6 ч.ч. екструдиран ориз
  • 227 г готварски шоколад
  • 1 ч.ч. разноцветни шоколадови пръчици

Свързани рецепти