Начин на приготвяне:

1. Постелете корите една върху друга. Разрежете ги на 4 еднакви правоъгълника. С помощта на четка ги намажете със зехтин. Поръсете с черен сусам.
2. Постелете всеки правоъгълник, състоящ се от три кори в керамична купичка. Краищата на кошничката от кори ще стърчат над купичката. Изсипете по малка шепа зърна суров боб във всяка купичка и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до тъмнозлатисто.
3. За пълнежа пригответе почистени миди и белени скариди. Обелете скилидките чесън и го нарежете на ситно. разтопете малко масло в тиган и задушете чесъна в него. Добавете мидите и скаридите, разбъркайте и задушете за кратко. Овкусете с куркума, сол и лют червен пипер. Разбъркайте.
4. Обелете мангото и го нарежете на малки кубчета. Добавете кубчетата в тигана. Добавете кокосовото мляко и сметаната. Разбъркайте. Щом сместа се посгъсти, добавете нарязаните на ситно листа кориандър и дръпнете от огъня.
5. Изсипете зърната суров боб от поизстиналите кошничките. Извадете кошничките от купичките. Напълнете ги със сместа с миди и скариди.

Продукти

  • 3 листа точени кори
  • 250 г миди
  • 250 г белени скариди
  • 1 манго
  • 5 с.л. кокосово мляко
  • 4 с.л. течна сметана
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. куркума
  • черен сусам
  • листа кориандър
  • масло
  • лют червен пипер

Свързани рецепти