1. В хаванче счукайте обелените скилидки чесън с щипка сол до получаването на паста. Добавете пушения червен пипер и лют сос "Табаско". Разбъркайте добре.

2. С овкусения зехтин намажете обилно тортилите, с помощта на четка. Разрежете всяка тортиля на четири парчета.

3. Поставете парчетата в тави, на достатъчно разстояние едно от друго. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-15 минути.

4. Щом хапките изстинат, можете да ги съхранявате в буркан или пластмасов контейнер. Поднесете към студена супа гаспачо или към различни дипове и салци.

Продукти

  • 4 тортили
  • 1 скилидка чесън
  • щипка сол
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 2 с.л. зехтин
  • няколко капки сос "Табаско"

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички