Хрупкави хапки от тортиля
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. В хаванче счукайте обелените скилидки чесън с щипка сол до получаването на паста. Добавете пушения червен пипер и лют сос "Табаско". Разбъркайте добре.
2. С овкусения зехтин намажете обилно тортилите, с помощта на четка. Разрежете всяка тортиля на четири парчета.
3. Поставете парчетата в тави, на достатъчно разстояние едно от друго. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-15 минути.
4. Щом хапките изстинат, можете да ги съхранявате в буркан или пластмасов контейнер. Поднесете към студена супа гаспачо или към различни дипове и салци.
Продукти
- 4 тортили
- 1 скилидка чесън
- щипка сол
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- 2 с.л. зехтин
- няколко капки сос "Табаско"
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Хумус