1. В една стъклена купа начупете белия шоколад и добавете 1 с.л. кокосово масло. В друга стъклена купа начупете натуралния шоколад и добавете останалото количество кокосово масло. Разтопете двата вида шоколад на водна баня.

2. Във всяка купа с разтопен шоколад добавете по 2.5 ч.ч. оризон. Разбъркайте добре.

3. Напръскайте правоъгълна или квадратна тавичка с олио и постелете с прозрачно фолио, като оставите около 15 см извън нея. Първо сипете сместа от натурален шоколад и оризон и я разстелете равномерно по дъното. След това изсипете сместа с бял шоколад и разпределете. Покрийте сместа със свободните краища на прозрачното фолио и притиснете добре. Поставете нещо тежко върху тавичката и поставете в хладилник за 1 час.

4. Извадете десерета от тавичката и фолиото и нарежете на еднакви квадратни парчета.

Продукти

  • 5 ч.ч. натурален оризон (пукан ориз)
  • 2 с.л. кокосово масло
  • 200 г натурален шоколад (70% какао)
  • 200 г бял шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички