Хрупкави двойно шоколадови квадрати
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. В една стъклена купа начупете белия шоколад и добавете 1 с.л. кокосово масло. В друга стъклена купа начупете натуралния шоколад и добавете останалото количество кокосово масло. Разтопете двата вида шоколад на водна баня.
2. Във всяка купа с разтопен шоколад добавете по 2.5 ч.ч. оризон. Разбъркайте добре.
3. Напръскайте правоъгълна или квадратна тавичка с олио и постелете с прозрачно фолио, като оставите около 15 см извън нея. Първо сипете сместа от натурален шоколад и оризон и я разстелете равномерно по дъното. След това изсипете сместа с бял шоколад и разпределете. Покрийте сместа със свободните краища на прозрачното фолио и притиснете добре. Поставете нещо тежко върху тавичката и поставете в хладилник за 1 час.
4. Извадете десерета от тавичката и фолиото и нарежете на еднакви квадратни парчета.
Продукти
- 5 ч.ч. натурален оризон (пукан ориз)
- 2 с.л. кокосово масло
- 200 г натурален шоколад (70% какао)
- 200 г бял шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене