Хрупкави бадемови сладки
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сипете брашното върху плота, поръсете го с бакпулвера и солта и разбъркайте. Направете кладенче в брашнотои в него поставете маслото, захарта и яйцето. Постепенно смесете продуктите с ръце.
2. Щом омесите тестото, оформете го на топка и я сплескайте. Увийте я в прозрачно фолио и я поставете в хладилник за 30 минути.
3. Разточете тестото върху набрашнен плот, като го въртите често, в една посока. С помощта на ринг /10-12 см./ изрежете кръгчета.
4. Подредете кръгчетата в тава, постлана с хартия за печене, на достатъчно разстояние едно от друго. С помощта на четчица намажете с разбит жълтък с малко сметана сладките. Поръсете ги с филирани бадеми. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
2. Щом омесите тестото, оформете го на топка и я сплескайте. Увийте я в прозрачно фолио и я поставете в хладилник за 30 минути.
3. Разточете тестото върху набрашнен плот, като го въртите често, в една посока. С помощта на ринг /10-12 см./ изрежете кръгчета.
4. Подредете кръгчетата в тава, постлана с хартия за печене, на достатъчно разстояние едно от друго. С помощта на четчица намажете с разбит жълтък с малко сметана сладките. Поръсете ги с филирани бадеми. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
Продукти
- 260 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 120 г захар щипка сол 0.5 яйце 160 г меко масло 80 г филирани бадеми
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери