Хрупкави бадемови сладки
1. Сипете брашното върху плота, поръсете го с бакпулвера и солта и разбъркайте. Направете кладенче в брашнотои в него поставете маслото, захарта и яйцето. Постепенно смесете продуктите с ръце.
2. Щом омесите тестото, оформете го на топка и я сплескайте. Увийте я в прозрачно фолио и я поставете в хладилник за 30 минути.
3. Разточете тестото върху набрашнен плот, като го въртите често, в една посока. С помощта на ринг /10-12 см./ изрежете кръгчета.
4. Подредете кръгчетата в тава, постлана с хартия за печене, на достатъчно разстояние едно от друго. С помощта на четчица намажете с разбит жълтък с малко сметана сладките. Поръсете ги с филирани бадеми. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.

Продукти

  • 260 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 120 г захар щипка сол 0.5 яйце 160 г меко масло 80 г филирани бадеми

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички