Предаване: Сладкишите на Франсишко МорейраГледайте в: Понеделник, 12 октомври от 17:00 | Понеделник, 12 октомври от 17:30

Начин на приготвяне:

1. За тестото за маслените трохи разбийте маслото, захарта, бадемовото брашно и брашното с помощта на миксер. Добавете фино настърганата лимонова кора и солта. Щом се оформи хомогенно тесто, оформете го като пакет и го увийте в прозрачно фолио. Поставете във фризер.

2. За тестото за мъфините сипете прясното мляко в тенджерка. Добавете маслото и фино настърганата лимонова кора и оставете сместа да заври. Дърпнете от огъня и оставете да поизстине.

3. С помоща на миксер разбийте маслото и захарта. Добавете брашното и бакпулвера и разбийте отново. Добавете прясното мляко и яйцето и разбийте до хомогенност.

4. Поставете хартиени формички в гнездата на форма за мъфини и разпределете сместа в тях. Във всяка кошничка поставете по 1 ч.л. червени плодове. Отгоре поръсете с настърганото тесто за маслените трохи. Печете мъфините в предварително загрята фурна на 170 градуса 12 минути.

5.  Поръсете топлите мъфини с пудра захар и украсете с червени плодове по желание.

 

Продукти

За маслените трохи:

100 г безсолно масло на стайна температура

100 г светлокафява захар

100 г бадемово брашно

100 г брашно

1 лимон, настъргана кора

 

За тестото:

115 г рашно

7 г бакпулвер

160 г кафява захар

80 г обезмаслено прясно мляко

50 г масло

1/2 лимон, настъргана кора

1 яйце размер L

80 г смес от червени плодове

 

За украса:

60 г смес от червени плодове

пудра захар

Свързани рецепти