Холандско роти
Рецепта от: Рудолф ван Веен

За хляба роти направете кладенче в брашното. Върху самото брашно поръсете бакпулвера, а в кладенчето изсипете водата и започнете да смесвате продуктите. Омесва се тесто, което се завива в найлоново фолио и се оставя да престо известно време. След това се откъсват топчици и се разточват на тънко с помощта на точилка. В иган с малко олио питките се изпичат от двет страни.
Пилешкото месо се нарязва на кубчета и се запечатва от двете страни в малко мазнина. Овкусява се със сол и пипер. Когато месото стане златисто, се добавя боба в доматен сос. След това се добавя предварително бланшираният зелен фасул.
Яйцата се сваряват за 8 минути. В тиган с малко мазнина се запържва кърито и в него се слагат варените яйца на половинки - да се изпекат.
Пилешкото месо се нарязва на кубчета и се запечатва от двете страни в малко мазнина. Овкусява се със сол и пипер. Когато месото стане златисто, се добавя боба в доматен сос. След това се добавя предварително бланшираният зелен фасул.
Яйцата се сваряват за 8 минути. В тиган с малко мазнина се запържва кърито и в него се слагат варените яйца на половинки - да се изпекат.
Продукти
- За роти:600 г пълнозърнесто брашно 1 с.л. бакпулвер 150 мл вода или мляко4 бр. пилешки гърди 500 г бял боб в доматен сос 200 г зелен фасул яйца сълнчогледово олио 2 ч.л. къри на прах сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото