Холандско роти

Холандско роти

Начин на приготвяне:

За хляба роти направете кладенче в брашното. Върху самото брашно поръсете бакпулвера, а в кладенчето изсипете водата и започнете да смесвате продуктите. Омесва се тесто, което се завива в найлоново фолио и се оставя да престо известно време. След това се откъсват топчици и се разточват на тънко с помощта на точилка. В иган с малко олио питките се изпичат от двет страни.
Пилешкото месо се нарязва на кубчета и се запечатва от двете страни в малко мазнина. Овкусява се със сол и пипер. Когато месото стане златисто, се добавя боба в доматен сос. След това се добавя предварително бланшираният зелен фасул.
Яйцата се сваряват за 8 минути. В тиган с малко мазнина се запържва кърито и в него се слагат варените яйца на половинки - да се изпекат.

Продукти

За роти:

  • 600 г пълнозърнесто брашно
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 150 мл вода или мляко
  • 4 бр. пилешки гърди
  • 500 г бял боб в доматен сос
  • 200 г зелен фасул
  • яйца
  • сълнчогледово олио
  • 2 ч.л. къри на прах
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти