Холандско роти
За хляба роти направете кладенче в брашното. Върху самото брашно поръсете бакпулвера, а в кладенчето изсипете водата и започнете да смесвате продуктите. Омесва се тесто, което се завива в найлоново фолио и се оставя да престо известно време. След това се откъсват топчици и се разточват на тънко с помощта на точилка. В иган с малко олио питките се изпичат от двет страни.
Пилешкото месо се нарязва на кубчета и се запечатва от двете страни в малко мазнина. Овкусява се със сол и пипер. Когато месото стане златисто, се добавя боба в доматен сос. След това се добавя предварително бланшираният зелен фасул.
Яйцата се сваряват за 8 минути. В тиган с малко мазнина се запържва кърито и в него се слагат варените яйца на половинки - да се изпекат.

Продукти

  • За роти:600 г пълнозърнесто брашно 1 с.л. бакпулвер 150 мл вода или мляко4 бр. пилешки гърди 500 г бял боб в доматен сос 200 г зелен фасул яйца сълнчогледово олио 2 ч.л. къри на прах сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички