Холандска пандишпанена торта
1. Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер.
2. Добавете едното яйце и продължете разбиването.
3. Добавете и брашното, заедно с щипка сол.
4. Като се смесят продуктите, изсипете сместа на плота и доомесете тестото. Поръсвайте си с малко брашно.
5. Подгответе си правоъгълна форма за печене. Намажете я с масло и покрийте дъното и с хартия за печене.
6. С ръце разстелете тестото в тавата. За да не остават много следи от пръсти, може да ползвате парче прозрачно фолио и да работите през него. Намажете тестото с другото яйце, което сте разбили предварително.
7. Направете шарки с тъпата страна на вилица. Поръсете с филирани бадеми. Печете сладкиша на 180 градуса 25 минути. След това го нарежете на квадрати.

Продукти

  • 250 г светлокафява захар 250 г брашно 250 г масло 2 яйца 50 г филирани бадеми

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички