Хлябът със сушени плодове представлява соден хляб, което спестява доста време. В тестото се добавят стафиди и захаросани цитрусови корички, а докато хлябът се пече, може да приготвите сами прясно масло.

Продукти

  • 500 г брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. захар
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 50 г вегетарианска мас
  • 100 г захаросани цитрусови корички
  • 100 г дребни стафиди
  • 1 портокал, настъргана кора
  • 1 лимон, настъргана кора
  • 400 мл мътеница
  • 600 мл пълномаслена течна сметана

Начин на приготвяне:

  • 1. В голяма купа сипете брашното, содата и бакпулвера. Разбъркайте. Добавете захаросаните корички и стафидите. Настържете портокаловата и лимоновата кора. Добавете захарта и мазнината (тъй като вегетарианската мас е продукт, достъпен предимно във Великобритания, може да използвате замразено настъргано масло, смесено с малко брашно, на 100 г масло се добавя 20-30 г брашно). Разбъркайте и направете кладенче по средата.
  • 2. Изсипете мътеницата в кладенчето и разбъркайте до хомогенност. С ръце омесете леко тестото и го оформете на дебела питка. Прехвърлете в тава, постлана с хартия за печене и притиснете леко. Нарежете тестото на триъгълници. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор) 30 минути.
  • 3. Разбийте сметаната с помощта на миксер, докато маслото се отдели. Прецедете през тензух.
  • 4. Поднесете парче топъл плодов хляб, намазан с прясно масло.

Свързани рецепти

Виж всички