Хляб със сушени плодове
Рецепта от: Надия Хюсеин
Хлябът със сушени плодове представлява соден хляб, което спестява доста време. В тестото се добавят стафиди и захаросани цитрусови корички, а докато хлябът се пече, може да приготвите сами прясно масло.
Продукти
- 500 г брашно
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. захар
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 50 г вегетарианска мас
- 100 г захаросани цитрусови корички
- 100 г дребни стафиди
- 1 портокал, настъргана кора
- 1 лимон, настъргана кора
- 400 мл мътеница
- 600 мл пълномаслена течна сметана
Начин на приготвяне:
- 1. В голяма купа сипете брашното, содата и бакпулвера. Разбъркайте. Добавете захаросаните корички и стафидите. Настържете портокаловата и лимоновата кора. Добавете захарта и мазнината (тъй като вегетарианската мас е продукт, достъпен предимно във Великобритания, може да използвате замразено настъргано масло, смесено с малко брашно, на 100 г масло се добавя 20-30 г брашно). Разбъркайте и направете кладенче по средата.
- 2. Изсипете мътеницата в кладенчето и разбъркайте до хомогенност. С ръце омесете леко тестото и го оформете на дебела питка. Прехвърлете в тава, постлана с хартия за печене и притиснете леко. Нарежете тестото на триъгълници. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор) 30 минути.
- 3. Разбийте сметаната с помощта на миксер, докато маслото се отдели. Прецедете през тензух.
- 4. Поднесете парче топъл плодов хляб, намазан с прясно масло.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Питки със сирене
Рецепти Адам Лайо
Хляб роти канай
Рецепти Лука Чиано
Фокача с картофи
Рецепти Рудолф ван Веен
Овесен хляб
Рецепти Стоян и Лора
Хотдог „Чорипан“
Рецепти Стоян и Лора
Гръцки хляб
Рецепти Силвия Колока
Безглутенова питка с бекон и семена от фенел
Рецепти Стоян и Лора
Хляб от лимец с орехи
Рецепти Стоян и Лора
Питка с масло и самардала
Рецепти Нико Рейнолдс
Пушен хумус и плосък хляб