Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята в 350 мл топла вода, заедно със захарта.
2. Смесете брашното със солта и гриса от твърда пшеница. Оформете кладенче. В него налейте шупналата мая и зехтина.
3. Замесете меко и еластично тесто. Прехвърлете го в намазнена купа. Покрийте го и го оставете да втаса.
4. Оформете тестото на хляб. Покрийте кръгъл панер с памучна кърпа, поръсете я с брашно и поставете вътре тестото. Покрийте го с кърпата и го оставете да втаса.
5. Сложете във фурната камък за пица и я включете на 220 градуса с вентилатор. На дъното ѝ сложете голям камък.
6. По повърхността на хляба направете прорези. Сложете го върху добре сгорещения камък за пица във фурната. Напръскайте с вода камъкът на дъното, за да се образува пара. Печете хляба около 25 минути.

Продукти

  • 450 г брашно
  • 250 г грис от твърда пшеница
  • 7 г суха мая
  • 1 с.л. сол
  • 30 мл зехтин
  • 1 с.л. захар

Свързани рецепти