Хляб торпедо

Хляб торпедо

Начин на приготвяне:

1. За барбекю соса обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Почистете лютата чушка от семките и и я нарежете на тънки кръгчета. Запържете лука, чесъна, чушката и кимиона в тенджерка с малко зехтин за около 2 минути. Добавете оцета, пасираните домати и захарта, разбъркайте и оставете соса да заври. След това намалете огъня и оставете соса да къкри 10 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
2. Отрежете триъгълно капаче на всяка багета, по дължина. Нарежете на кубчета капачетата и ги сложете в тавичка. Поръсете ги със сол и зехтин и ги запечете на 180 градуса за 10 минути.
3. Нарежете пилешкото месо на парчета и го запържете в тиган с 0.5 с.л. зехтин и подправката кажун. Разбъркайте.
4. Добавете нарязаните на ситно лук, селъри, чушка и пресен лук и запържете до омекване. Овкусете със сол и черен пипер. Накрая добавете настърганото сирене Чедар и дръпнете сместа от котлона. Разбъркайте.
5. Напълнете багетите с пълнежа, а отгоре поръсете с по няколко кротона.

Продукти

За барбекю соса:

  • 1 червена люта чушка
  • 1 глава червен лук
  • 1 скилидка чесън
  • зехтин
  • 1 ч.л. кимион
  • 80 мл балсамов оцет
  • 200 мл пасирани домати
  • 1 с.л. кафява захар

  • 3 бр. пилешки гърди
  • 1 глава лук
  • 1 стрък пресен лук
  • 1 червена чушка
  • 2 стъбла селъри
  • 1 ч.л. кажун
  • 50 г сирене чедър
  • 2 мини пълнозърнести багети

Свързани рецепти