Хляб със сирене грюер
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Разтворете маята в топло мляко. Бъркайте докато стане гладка смес.
2. Направете кладенче в брашното върху плота и изсипете в него млякото с маята. Добавете и зехтина. А солта поръсете върху брашното. Омесете гладко тесто и го оставете да втаса в купа, покрито с кърпа 1 час.
3. Нарежете чушката на дребни кубчета, а сиренето настържете. Смесете ги в купа и добавете подправките.
4. Омесете малко втасалото тесто и го разточете в правоъгълна форма - 50х40 см. Намажете единия дълъг край на тестото с разбито яйце за по-добро слепване. Сложете пълнежа върху тестото и го разпределете равномерно върху него.
5. Навийте руло откъм дългата страна, като го завивате стегнато. Подвийте краищата от двете страни и прехвърлете рулото в тава, постлана с хартия за печене. Разрежете с нож рулото по средата, по дължина и изтеглете леко тестото навън от двете страни. Така пълнежът остава открит.
6. Печете рулото в предварително загрята на 225 градуса фурна 20 минути.
7. Изпеченият хляб нарежете на парчета.
2. Направете кладенче в брашното върху плота и изсипете в него млякото с маята. Добавете и зехтина. А солта поръсете върху брашното. Омесете гладко тесто и го оставете да втаса в купа, покрито с кърпа 1 час.
3. Нарежете чушката на дребни кубчета, а сиренето настържете. Смесете ги в купа и добавете подправките.
4. Омесете малко втасалото тесто и го разточете в правоъгълна форма - 50х40 см. Намажете единия дълъг край на тестото с разбито яйце за по-добро слепване. Сложете пълнежа върху тестото и го разпределете равномерно върху него.
5. Навийте руло откъм дългата страна, като го завивате стегнато. Подвийте краищата от двете страни и прехвърлете рулото в тава, постлана с хартия за печене. Разрежете с нож рулото по средата, по дължина и изтеглете леко тестото навън от двете страни. Така пълнежът остава открит.
6. Печете рулото в предварително загрята на 225 градуса фурна 20 минути.
7. Изпеченият хляб нарежете на парчета.
Продукти
- За тестото:300 мл прясно мляко 1 пакетче суха мая 500 г брашно 1 щипка сол 4 с.л. зехтинЗа пълнежа:400 г сирене грюер 1 червена чушка 1 яйце за намазване 1 с.л. италиански подправки - босилек риган мащерка розмарин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове