Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Хляб със сирене грюер

категория 0/5
1. Разтворете маята в топло мляко. Бъркайте докато стане гладка смес.
2. Направете кладенче в брашното върху плота и изсипете в него млякото с маята. Добавете и зехтина. А солта поръсете върху брашното. Омесете гладко тесто и го оставете да втаса в купа, покрито с кърпа 1 час.
3. Нарежете чушката на дребни кубчета, а сиренето настържете. Смесете ги в купа и добавете подправките.
4. Омесете малко втасалото тесто и го разточете в правоъгълна форма - 50х40 см. Намажете единия дълъг край на тестото с разбито яйце за по-добро слепване. Сложете пълнежа върху тестото и го разпределете равномерно върху него.
5. Навийте руло откъм дългата страна, като го завивате стегнато. Подвийте краищата от двете страни и прехвърлете рулото в тава, постлана с хартия за печене. Разрежете с нож рулото по средата, по дължина и изтеглете леко тестото навън от двете страни. Така пълнежът остава открит.
6. Печете рулото в предварително загрята на 225 градуса фурна 20 минути.
7. Изпеченият хляб нарежете на парчета.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен