Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Хляб със зеленчукова паста и печени домати

категория 0/5
1. Поставете доматчетата с клончета в тавичка. Поръсете ги със сол и черен пипер и ги полейте със зехтин. Печете доматите на 180 градуса 8 минути.
2. Нарежете хляба на дебели филии и ги поръсете с настърган кашкавал. Сложете сандвичите в тавичка и ги запечете за 6 минути.
3. За зеленчуковата паста нарежете на ситно селърито, чушката, небелената краставица, киселите краставички, а репичките разрежете на две. Запазете листата от репичките, ако са пресни и крехки, и ги измийте. Смелете едро зеленчуците на две порции в блендер.
4. Сложете смлените зеленчуци в купа. Добавете извара или заквасена сметана и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте. Накъсайте филетата риба на малки парченца и разбъркайте отново.
5. Върху запечена филия с кашкавал сложете няколко листа от репичките и намажете от зеленчуковата паста. Гранирайте с печени домати.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен