Хляб със сода

Хляб със сода

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете двата вида брашно, солта и содата. Разбъркайте.
2. Оформете кладенче в сухата смес и сипете мътеницата или киселото мляко. Разбъркайте сместа добре с ръце, докато се оформи топка тесто.
3. Извадете тестото върху поръсен с малко пълнозърнесто брашно плот и го омесете съвсем леко и нежно. Завъртете тесто, така че да се получи идеална топка и я пренесете в плоска тава, постлана с хартия за печене. с помощта на шпакла направете половин разрез в тестото от четирите страни.
4. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса 30 минути.

Продукти

  • 250 г пълнозърнесто брашно
  • 250 г бяло брашно
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. сол
  • 420 мл мътеница или кисело мляко

Свързани рецепти