Хляб с козе сирене
Рецепта от: Габриеле Спонза
1. За пълнежа накиснете сушените домати в топла вода за 10-15 минути. Натрошете саламурено козе сирене в голяма купа.
2. Изцедете доматите и ги нарежете на ситно. Откъснете листата на магданоза и мащерката и ги нарежете. Добавете ги към сиренето заедно с нарязаните сушени домати. Добавете галетата. Счукайте орехите или ги смелете и ги добавете и тях. Накрая добавете струйка зехтин и сироп от нар.
3. Омесете добре пълнежа и го оформете под формата на руло върху лист прозрачно фолио. Завийте и поставете в хладилник докато се стегне.
4. Разточете тестото върху набрашнен плот. Прехвърлете го в намазнена дълбока тавичка, като оставите краищата му свободни. Накъсайте на парченца половината пълнеж. Върху него поставете нарязания на едро магданоз заедно със стъблата. Чукнете яйцата едно до друго, на очи. накъсайте останалата плънка отгоре. Овкусете със сол и черен пипер и малко зехтин. Завийте краищата на тестото. с помощта на вилица направете ивици върху тестото. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, до златисто.
5. Още топлият хляб намажете със зехтин, с помощта на четка. След като малко поизстине, го нарежете на дебели филии. Поднесете за закуска или като предястие с чаша бяло вино.
2. Изцедете доматите и ги нарежете на ситно. Откъснете листата на магданоза и мащерката и ги нарежете. Добавете ги към сиренето заедно с нарязаните сушени домати. Добавете галетата. Счукайте орехите или ги смелете и ги добавете и тях. Накрая добавете струйка зехтин и сироп от нар.
3. Омесете добре пълнежа и го оформете под формата на руло върху лист прозрачно фолио. Завийте и поставете в хладилник докато се стегне.
4. Разточете тестото върху набрашнен плот. Прехвърлете го в намазнена дълбока тавичка, като оставите краищата му свободни. Накъсайте на парченца половината пълнеж. Върху него поставете нарязания на едро магданоз заедно със стъблата. Чукнете яйцата едно до друго, на очи. накъсайте останалата плънка отгоре. Овкусете със сол и черен пипер и малко зехтин. Завийте краищата на тестото. с помощта на вилица направете ивици върху тестото. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, до златисто.
5. Още топлият хляб намажете със зехтин, с помощта на четка. След като малко поизстине, го нарежете на дебели филии. Поднесете за закуска или като предястие с чаша бяло вино.
Продукти
- За пълнежа:250 г козе сирене 8 сушени домата 3 стръка мащерка 2 стръка магданоз сол и черен пипер 2 щипки галета 1 ч.ч. орехи зехтин 1 с.л. сос от нар500 г тесто за хляб зехтин 0.5 връзка магданоз 2 яйца сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Габриеле Спонза
Бананови кюфтета
Рецепти Габриеле Спонза
Сандвич с пилешки рулца
Рецепти Габриеле Спонза
Доматена супа със сироп от нар
Рецепти Габриеле Спонза
Лефер с полента
Рецепти Габриеле Спонза
Сос тартар
Рецепти Габриеле Спонза
Бонфиле с пюре от целина
Рецепти Габриеле Спонза
Севиче със скумрия
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков десерт
Рецепти Габриеле Спонза
Агнешки котлети с пюре от фенел
Рецепти Габриеле Спонза
Крем-супа от сладки картофи