Хляб с бира
Рецепта от: Пол Холивуд
1. В голяма купа сипете бялото и пълнозърнестото брашно и добавете останалите продукти.
2. Омесете сместа с ръце до получаването на меко тесто. Извадете тестото върху поръсен с малко пълнозърнесто брашно плот и го омесете със съвсем лек натиск.
3. Намажете с малко зехтин правоъгълна форма. Сложете тестото във формата и го разпределете равномерно. Поръсете с малко пълнозърнесто брашно и оставете 10 минути да почине.
4. Печете хляба в предварително загрята фурна на 230 градуса 10 минути, след това намалете градусите на 180 и печете още 25 минути. Оставете хляба да изстине 5 минути във формата, след това го извадете, като обърнете формата.
5. Поднесете хляба, нарязан на филии с прясно приготвен пастет от пушена сьомга*.
*За пастета от сьомга сложете в блендер 100 г крем-сирене, 100 г заквасена сметана, 200 г пушена сьомга, фино настърганата кора на 1 лимон, сока на 0.5 лимон, 1 с.л. паста от хрян и 2 с.л. нарязан копър. Смелете продуктите, но не съвсем гладко.
Продукти
- 200 г бяло брашно 550 г пълнозърнесто брашно зехтин 2 с.л. кафява захар мусковадо 2 ч.л. сода бикарбонат 1 ч.л. сол 300 мл тъмна бира 220 мл мътеница или кисело мляко
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк