Хляб с банан и кокос
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете и нарежете бананите на филийки. Сложете ги в купа и ги замразетеза 1 час във фризер.
2. С миксер разбийте растителния маргарин със захарта. Смелете бананите в блендер и добавете и тях към маслото със захарта. Докато разбивате с миксер добавете ром и оцет.
3. Смесете брашното с бакпулвера и индийското орехче. Добавете го към сместа заедно с кокосовите стърготини. Разбийте на слаба скорост.
4. Намажете с растителен маргарин правоъгълна дълбока кексова форма и я постелете с хартия за печене. Изсипете сместа във формата и я загладете. Поръсете с тъмнокафява захар отгоре.
5. Печете хляба в предварително загрята фурна на 175 градуса 1 час. Поднесете хляба, нарязан на филии с чай или кафе.
2. С миксер разбийте растителния маргарин със захарта. Смелете бананите в блендер и добавете и тях към маслото със захарта. Докато разбивате с миксер добавете ром и оцет.
3. Смесете брашното с бакпулвера и индийското орехче. Добавете го към сместа заедно с кокосовите стърготини. Разбийте на слаба скорост.
4. Намажете с растителен маргарин правоъгълна дълбока кексова форма и я постелете с хартия за печене. Изсипете сместа във формата и я загладете. Поръсете с тъмнокафява захар отгоре.
5. Печете хляба в предварително загрята фурна на 175 градуса 1 час. Поднесете хляба, нарязан на филии с чай или кафе.
Продукти
- 4 банана 325 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. индийско орехче 115 г растителен маргарин 175 г захар 0.5 с.л. оцет 2 с.л. ром 40 г кокосови стърготини 1 с.л. тъмнокафява захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Сладкиш със сушени сливи
Рецепти Фокача
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Щрудел с месо