Хляб с банан и кокос
1. Обелете и нарежете бананите на филийки. Сложете ги в купа и ги замразетеза 1 час във фризер.
2. С миксер разбийте растителния маргарин със захарта. Смелете бананите в блендер и добавете и тях към маслото със захарта. Докато разбивате с миксер добавете ром и оцет.
3. Смесете брашното с бакпулвера и индийското орехче. Добавете го към сместа заедно с кокосовите стърготини. Разбийте на слаба скорост.
4. Намажете с растителен маргарин правоъгълна дълбока кексова форма и я постелете с хартия за печене. Изсипете сместа във формата и я загладете. Поръсете с тъмнокафява захар отгоре.
5. Печете хляба в предварително загрята фурна на 175 градуса 1 час. Поднесете хляба, нарязан на филии с чай или кафе.

Продукти

  • 4 банана 325 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. индийско орехче 115 г растителен маргарин 175 г захар 0.5 с.л. оцет 2 с.л. ром 40 г кокосови стърготини 1 с.л. тъмнокафява захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички