Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Хляб с аспержи

категория 0/5
1. За тестото разбийте мекото масло с помощта на миксер. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко до поемането му.
2. В тенджерка стоплете леко млякото. Дръпнете го от огъня и добавете сухата мая и захарта. Разбъркайте.
3. Добавете млякото с маята към маслото и яйцата и разбъркайте. Добавете брашното и солта и бъркайте до получаването на топка тесто. Извадете тестото върху набрашнен плот и, като си помагате с шпакла, омесете тестото. Поставете го в набрашнена купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да втасва на стайна температура 30 минути. След това поставете тестото в хладилник да се стегне.
4. Отрежете краищата на аспержите, около 3-4 см. Измийте аспержите и ги бланширайте в тенджера с вряща подсолена вода за 2-3 минути. Щом ги извадите веднага ги сложете в купа с леденостудена вода, за да запазят цвета си.
5. Разточете тестото върху набрашнен плот във формата на голям правоъгълник. Подредете осем аспержи напречно, на разстояние един от друг. завийте тестото на руло, като си помагате с шпакла. Поставете рулото в предварително намаслена и постлана с хартия за печене дълбока, продълговата форма за кекс. Покрийте хлуба с прозрачно фолио и го оставете на стайна температура за 2 часа.
6. Сварете 4 яйца за 7 минути. Обелете ги и ги разрежете на половинки. Подредете яйцата върху голяма дървена дъска, до тях подредете слайсове шунка и останалите бланширани аспержи.
7. Печете хляба в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути. След като поизстине, го извадете върху дъската и го нарежете на филии.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен