Хляб без глутен
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Направете първо пълнежа за хляба, като сипете в блендер филираните бадеми. Добавете захарта и смелете фино. Добавете настърганата лимонова кора и яйцето и смелете отново. Извадете сместа на плота и я омесете, като я оформите на руло.
2. Сложете в купа стафидите и сушените кайсии и ги залейте с гореща вода. Оставете ги да се накиснат за 20 минути.
3. Обелете и настържете ябълките и моркова. Разтопете кокосовата мазнина.
4. В купа разбийте яйцата и добавете настърганите морков и ябълки, кокосовата мазнина, кокосовите стърготини, слънчогледовите семки, сусама и смлените бадеми /бадемово брашно/. Прецедете стафидите и сушените кайси и ги добавете и тях. Разбъркайте.
5. Намаслете глинен или керамичен съд. Постелете го с хартия за печене. Изсипете половината от сместа и по средата направете място за рулото пълнеж. Поставете го и отгоре сипете останалата част от кексовата смес, за да го покриете. Печете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса 40 минути.
6. След като кексът е изстинал и се е втвърдил леко, го прехвърлете върху поднос и го нарежете на парчета.
2. Сложете в купа стафидите и сушените кайсии и ги залейте с гореща вода. Оставете ги да се накиснат за 20 минути.
3. Обелете и настържете ябълките и моркова. Разтопете кокосовата мазнина.
4. В купа разбийте яйцата и добавете настърганите морков и ябълки, кокосовата мазнина, кокосовите стърготини, слънчогледовите семки, сусама и смлените бадеми /бадемово брашно/. Прецедете стафидите и сушените кайси и ги добавете и тях. Разбъркайте.
5. Намаслете глинен или керамичен съд. Постелете го с хартия за печене. Изсипете половината от сместа и по средата направете място за рулото пълнеж. Поставете го и отгоре сипете останалата част от кексовата смес, за да го покриете. Печете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса 40 минути.
6. След като кексът е изстинал и се е втвърдил леко, го прехвърлете върху поднос и го нарежете на парчета.
Продукти
- За пълнежа:150 г филирани бадеми 40 г палмова захар 1 яйце 1 лайм настъргана кора125 г стафиди 125 г сушени кайсии 1 с.л. кокосово масло 2 ябълки 1 морков 250 г фино смлени бадеми 6 яйца 2 с.л. кокосови стърготини 2 с.л. сурови белени слънчогледови семки 2 с.л. сусам 2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери