Хляб без глутен

Хляб без глутен

Начин на приготвяне:

1. Направете първо пълнежа за хляба, като сипете в блендер филираните бадеми. Добавете захарта и смелете фино. Добавете настърганата лимонова кора и яйцето и смелете отново. Извадете сместа на плота и я омесете, като я оформите на руло.
2. Сложете в купа стафидите и сушените кайсии и ги залейте с гореща вода. Оставете ги да се накиснат за 20 минути.
3. Обелете и настържете ябълките и моркова. Разтопете кокосовата мазнина.
4. В купа разбийте яйцата и добавете настърганите морков и ябълки, кокосовата мазнина, кокосовите стърготини, слънчогледовите семки, сусама и смлените бадеми /бадемово брашно/. Прецедете стафидите и сушените кайси и ги добавете и тях. Разбъркайте.
5. Намаслете глинен или керамичен съд. Постелете го с хартия за печене. Изсипете половината от сместа и по средата направете място за рулото пълнеж. Поставете го и отгоре сипете останалата част от кексовата смес, за да го покриете. Печете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса 40 минути.
6. След като кексът е изстинал и се е втвърдил леко, го прехвърлете върху поднос и го нарежете на парчета.

Продукти

За пълнежа:

  • 150 г филирани бадеми
  • 40 г палмова захар
  • 1 яйце
  • 1 лайм
  • настъргана кора

  • 125 г стафиди
  • 125 г сушени кайсии
  • 1 с.л. кокосово масло
  • 2 ябълки
  • 1 морков
  • 250 г фино смлени бадеми
  • 6 яйца
  • 2 с.л. кокосови стърготини
  • 2 с.л. сурови белени слънчогледови семки
  • 2 с.л. сусам
  • 2 ч.л. канела

Свързани рецепти