Хлебни топчета с конфитюр
Рецепта от: Ненад Великович
1. Нарежете хляба на филии, а след това на кубчета. Сложете хлебните кубчета в купа и ги залейте с млякото. Добавете захарта, маслото и нарязаните лешници.
2. Натрошете сиренето в купа и добавете конфитюр или сладко то плодове по желание. Разбъркайте добре.
3. Омесете сместа с хляба добре, така, че да се получи лепкаво тесто. Откъсвайте по малко от сместа и с ръце оформяйте топчета. Във всяко топче оформете дупчица, с пръсти. В дупчицата сложете от пълнежа със сирене и конфитюр и затворете.
4. Покрийте дъно на тиган с олио и щом то се загрее, изпържете пълнените хлебни топчета, от двете страни, до златисто.
5. Поднесете топлите хлебни топчета с гарнитура от остатъка от пълнежа за закуска.
2. Натрошете сиренето в купа и добавете конфитюр или сладко то плодове по желание. Разбъркайте добре.
3. Омесете сместа с хляба добре, така, че да се получи лепкаво тесто. Откъсвайте по малко от сместа и с ръце оформяйте топчета. Във всяко топче оформете дупчица, с пръсти. В дупчицата сложете от пълнежа със сирене и конфитюр и затворете.
4. Покрийте дъно на тиган с олио и щом то се загрее, изпържете пълнените хлебни топчета, от двете страни, до златисто.
5. Поднесете топлите хлебни топчета с гарнитура от остатъка от пълнежа за закуска.
Продукти
- 0.5 бял хляб 200 мл прясно мляко 20 г белени лешници 30 г масло олио 2 с.л. ванилова захар 50 г сирене 3 с.л. плодов конфитюр галета
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк
Рецепти Божана Кацарова
Понички със сладкарски крем