Хлебна фритата с доматена салата
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Нарежете хляба на кубчета и ги сложете в голяма купа. Залейте ги с прясното мляко и ги оставете за няколко минути да се накиснат.
2. В друга купа разбийте яйцата и ги овкусете със сол и черен пипер. Обелете и нарежете лука на ситно. Нарежете шунката на дребни кубчета. Добавете лука и шунката към яйцата.
3. Нарежете дивия лук на ситно. Изтискайте накиснатия хляб, но не напълно. Добавете хляба и лука към останалите продукти. Разбъркайте.
4. Загрейте тиган и сипете 1-2 с.л. зехтин. Сипете сместа за фритата в тигана и я разпределете равномерно. Поставете капак на тигана и пържете фритата 10 минути, на средна температура.
5. Извадете фритатата в чиния, като я приплъзнете. Захлупете фритатата с тигана и обърнете чинията. Пържете фритата от другата и страна 3 минути.
6. За салатата разрежете продълговатите чери доматчета на половинки и ги сложете в купа. Измийте краставицата и я разрежете на четири, по дължина. Отстранете семките на всяка лента и нарежете на парченца. Измийте листата маруля, нарежете кориандъра и ги сложете в купата. Прецедете боба и добавете и него. Овкусете с чили соса, малко сол и черен пипер. Разбъркайте добре салатата.
7. Нарежете фритата на четвъртинки. Сервирайте парче фритата със салата. Може да промушите две чери доматчета на коктейлна клечка и да ги забучите във фритата.
2. В друга купа разбийте яйцата и ги овкусете със сол и черен пипер. Обелете и нарежете лука на ситно. Нарежете шунката на дребни кубчета. Добавете лука и шунката към яйцата.
3. Нарежете дивия лук на ситно. Изтискайте накиснатия хляб, но не напълно. Добавете хляба и лука към останалите продукти. Разбъркайте.
4. Загрейте тиган и сипете 1-2 с.л. зехтин. Сипете сместа за фритата в тигана и я разпределете равномерно. Поставете капак на тигана и пържете фритата 10 минути, на средна температура.
5. Извадете фритатата в чиния, като я приплъзнете. Захлупете фритатата с тигана и обърнете чинията. Пържете фритата от другата и страна 3 минути.
6. За салатата разрежете продълговатите чери доматчета на половинки и ги сложете в купа. Измийте краставицата и я разрежете на четири, по дължина. Отстранете семките на всяка лента и нарежете на парченца. Измийте листата маруля, нарежете кориандъра и ги сложете в купата. Прецедете боба и добавете и него. Овкусете с чили соса, малко сол и черен пипер. Разбъркайте добре салатата.
7. Нарежете фритата на четвъртинки. Сервирайте парче фритата със салата. Може да промушите две чери доматчета на коктейлна клечка и да ги забучите във фритата.
Продукти
- За фритатата:4 филии пълнозърнест хляб 2 глави червен лук зехтин 200 мл прясно мляко 6 яйца 150 г варена шунка 0.5 връзка див лукЗа салатата:250 г овални чери доматчета 1 краставица 1 зелена салата 400 г червен боб от консерва 3 с.л. сладък чили сос сол и черен пипер 0.5 връзка кориандър
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери