Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Хлебен пудинг с уиски сос

категория 0/5
Накъсайте хляба на едри парчета в купа. Поръсете отгоре захарта и кокоса /ако не обичате кокос, просто не слагайте/ и ванилията. /Може да си направите ванилова захар вкъщи и да я ползвате нея за сладкиши. Сложете няколко кухи шушулки ванилия в буркан със захар, затворете го и го оставете поне няколко дни. След това ще имате ванилова захар./ След това залейте с хладкото мляко и добавете разтопеното масло. Разбъркайте добре. Може да оставите сместа десетина минути да попие хубаво продуктите, но тогава пудингчетата ще станат по-сухи. Затова използвайте сместа веднага. Намажете формичките за мъфини с масло и с помощта на лъжица ги напълнете с хлебната смес. Изпечете ги на 180 градуса за около 40 минути. Ако използвате обикновена тава, печенето ще отнеме 1 час.
За соса загрейте маслото в съд и когато то се поразтопи добавете наведнъж пудрата захар и бъркайте. Трябва да стане гладък сос, без маслото да кипва и без захарта да се карамелизира, т.е. цветът на соса трябва да остане жълтеникаво-бял. Отделно разбийте в купа жълтъците с бърбъна и добавете топлата смес при тях или обратното. Но когато усетите, че жълтъците се втвърдяват, бъркайте енергично.
Изчакайте пудингчетата да изстинат и ги извадете всяко в отделна чиния. Залейте всяко със сос.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен