@ David Loftus 2014
Хлебен пудинг с панетоне

1. Изрежете парчета с дебелина 1 см първо от горната част на панетонето (капак), след това от дъното и накрая от страните му. Изрежете по-твърдите корички на изрязаните парчета. 

2. В хаванче счукайте 2 с.л. бяла и кафява захар демерара. Намаслете дъното и стените на плитка форма тарт с подвижно дъно. Поръсете равномерно със захар, като изтръскате излишното.

3. Поставете парчето от дъното на панетонето най-отдолу. Острани запълнете със страничните парчета, като оформите борд.

4. В купа разбийте яйцата със 100 г кафява захар за около 2 минути. В тенджера сипете сметаната, прясното мляко, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и маслото. Оставете сместа да ври в продължение на 5 минути. Добавете я на тънка струйка към яйцата, при непрекъснато разбиване. 

5. Залейте дъното и стените от панетоне с 1/3 от течната смес. В останалата начупете останалото панетоне на парчета. Разбъркайте, за да попие течността в панетонето.

6. Изсипете половината смес във формата и я изравнете. начупете половината шоколад и го разпръсенете. на различни места сипете и половината портокалов мармалад. Изсипете останалата попара от панетоне и разпределете останалите шоколад и мармалад. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.

7. Оставете пудинга да изстине 10 минути. След това го извадете от формата и го нарежете на триъгълни парчета. Поднесете го топъл или студен с топка сладолед.

Продукти

  • 125 г безсолно масло
  • 2 с.л. бяла захар
  • 2 с.л. кафява захар демерара
  • 750 г панетоне
  • 1 шушулка ванилия
  • 300 мл течна животинска сметана
  • 300 мл пълномаслено прясно мляко
  • 5 големи яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 100 г кафява захар
  • 60 г натурален шоколад 70%
  • 60 г портокалов конфитюр

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички