Хлебен пудинг с панетоне
Рецепта от: Джейми Оливър
1. Изрежете парчета с дебелина 1 см първо от горната част на панетонето (капак), след това от дъното и накрая от страните му. Изрежете по-твърдите корички на изрязаните парчета.
2. В хаванче счукайте 2 с.л. бяла и кафява захар демерара. Намаслете дъното и стените на плитка форма тарт с подвижно дъно. Поръсете равномерно със захар, като изтръскате излишното.
3. Поставете парчето от дъното на панетонето най-отдолу. Острани запълнете със страничните парчета, като оформите борд.
4. В купа разбийте яйцата със 100 г кафява захар за около 2 минути. В тенджера сипете сметаната, прясното мляко, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и маслото. Оставете сместа да ври в продължение на 5 минути. Добавете я на тънка струйка към яйцата, при непрекъснато разбиване.
5. Залейте дъното и стените от панетоне с 1/3 от течната смес. В останалата начупете останалото панетоне на парчета. Разбъркайте, за да попие течността в панетонето.
6. Изсипете половината смес във формата и я изравнете. начупете половината шоколад и го разпръсенете. на различни места сипете и половината портокалов мармалад. Изсипете останалата попара от панетоне и разпределете останалите шоколад и мармалад. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
7. Оставете пудинга да изстине 10 минути. След това го извадете от формата и го нарежете на триъгълни парчета. Поднесете го топъл или студен с топка сладолед.
Продукти
- 125 г безсолно масло
- 2 с.л. бяла захар
- 2 с.л. кафява захар демерара
- 750 г панетоне
- 1 шушулка ванилия
- 300 мл течна животинска сметана
- 300 мл пълномаслено прясно мляко
- 5 големи яйца от свободно отглеждани кокошки
- 100 г кафява захар
- 60 г натурален шоколад 70%
- 60 г портокалов конфитюр
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини