Този хлебен пудинг е приготвен с кроасани вместо с хляб за по-нежен и по-маслен вкус. Съчетаните с шоколад и лешници парченца кроасани се заливат с богата смес от прясно мляко, сметана и яйца.

Продукти

  • 6-8 кроасана
  • ½ ч.ч. сурови лешници
  • 2 ч.ч. пълномаслена течна сметана
  • 5 големи яйца
  • 1 ¾ ч.ч. прясно мляко
  • 1 ¼ ч.ч. кафява захар
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • ½ ч.ч. лешникова паста
  • 1 с.л. захар

Начин на приготвяне:

  • 1. Сложете лешниците в тавичка и ги запечете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 10 минути. След това ги прехвърлете в чиста кухненска кърпа. Хванете краищата на кърпата с една ръка, а с другата търкайте лешниците, за да падне обвивката им. След това ги нарежете.
  • 2. Разрежете всеки кроасан на 6 парчета с помощта на назъбен нож. Разпределете ги в една голяма или в две по-малки тавички и ги запечете за 8 минути на 160 градуса.
  • 3. В голяма купа разбийте яйцата и добавете прясното мляко, сметаната, захарта и ваниловия екстракт.
  • 4. Подредете един слой парчета кроасани в овална тавичка (диаметър 30 см) и залейте с част от течната смес. Останалите парчета кроасани сложете в купата и ги разбъркайте добре. Оставете ги да се накиснат в течността за 30 минути.
  • 5. Поръсете нарязани лешници върху кроасаните в тавата и разпределете половината лешникова паста. След това изсипете останалите накиснати кроасани. Поръсете отново с лешникова паста, лешници, а накрая – със захар. Печете на 190 градуса 30 минути. Може да изпечете хлебният пудинг и в еърфрайер.

Свързани рецепти

Виж всички