Хлебен пудинг с кроасани и лешници
Рецепта от: Къртис Стоун
Този хлебен пудинг е приготвен с кроасани вместо с хляб за по-нежен и по-маслен вкус. Съчетаните с шоколад и лешници парченца кроасани се заливат с богата смес от прясно мляко, сметана и яйца.
Продукти
- 6-8 кроасана
- ½ ч.ч. сурови лешници
- 2 ч.ч. пълномаслена течна сметана
- 5 големи яйца
- 1 ¾ ч.ч. прясно мляко
- 1 ¼ ч.ч. кафява захар
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- ½ ч.ч. лешникова паста
- 1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
- 1. Сложете лешниците в тавичка и ги запечете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 10 минути. След това ги прехвърлете в чиста кухненска кърпа. Хванете краищата на кърпата с една ръка, а с другата търкайте лешниците, за да падне обвивката им. След това ги нарежете.
- 2. Разрежете всеки кроасан на 6 парчета с помощта на назъбен нож. Разпределете ги в една голяма или в две по-малки тавички и ги запечете за 8 минути на 160 градуса.
- 3. В голяма купа разбийте яйцата и добавете прясното мляко, сметаната, захарта и ваниловия екстракт.
- 4. Подредете един слой парчета кроасани в овална тавичка (диаметър 30 см) и залейте с част от течната смес. Останалите парчета кроасани сложете в купата и ги разбъркайте добре. Оставете ги да се накиснат в течността за 30 минути.
- 5. Поръсете нарязани лешници върху кроасаните в тавата и разпределете половината лешникова паста. След това изсипете останалите накиснати кроасани. Поръсете отново с лешникова паста, лешници, а накрая – със захар. Печете на 190 градуса 30 минути. Може да изпечете хлебният пудинг и в еърфрайер.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Козуначено руло
Рецепти Надия Хюсеин
Шоколадов соден хляб
Рецепти Силвия Колока
Селски пай със спанак
Рецепти Стоян и Лора
Сандвичи с авокадо мус
Рецепти Надия Хюсеин
Понички с конфитюр
Рецепти Надия Хюсеин
Уелски кексчета със семена резене и кули от боровинки
Рецепти Надия Хюсеин
Сладки кифлички (сконс) с кокосов крем и сладко от ананас
Рецепти Надия Хюсеин
Охлювчета с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени рула с орехи и мармалад