Хлебен пудинг с бял шоколад
Рецепта от: Рудолф ван Веен
Продукти
- За пудингите:125 г масло 150 г бял шоколад 1 стара франзела 100 г захар 300 мл прясно мляко 1 яйцеЗа плодовия сос:300 г замразени горски плодове 100 г масло 100 г пудра захар 2 жълтъка 50 мл ром
Начин на приготвяне:
- 1. Използвайте стара франзела с твърда кора.Накъсайте я на малки късчета в купа. Залейте хляба с млякото и разбъркайте. Добавете и разтопеното масло.
- 2. Разтопете шоколада на водна баня. Добавете и него към хляба. Разбъркайте хубаво. Важно е всички парчета хляб да са поели от съставките.
- 3. Намажете с масло гнездата на форма за мъфини. Разпределете сместа за пудинга в тях, като пълните гнездата с връх - може да се получат и по малко от 10 пудингчета. Печете пудингчетата на 180 градуса 30 минути.
- 4. За плодовия сос разбийте жълтъците с ром /или ябълков сок за деца/ в купичка. В тенджерка разтопете маслото и прибавете захарта към него. Разбъркайте. Изсипете топлата смес към жълтъците, разбъркайте и върнете всичко в тенджерката. Бъркайте около половин минути и добавете плодовете. Разбъркайте. Щом дръпнете соса от котлона, оставете го да поизстине и съответно да се посгъсти.
- 5. Извадете пудингчетата от формата. Залейте ги с по 1 с.л. от още топлия сос. Украсете с листа мента.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови кокосови орехи
Рецепти Мери Бери
Шоколадово-портокалова панакота
Рецепти Марк Мориарти
Шоколадови квадрати с медена пита
Рецепти Стоян и Лора
Малинови кифлички с горен белтък
Рецепти Стоян и Лора
Малеби с ягодов сос
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"