Хлебен пудинг с бял шоколад

Продукти

  • За пудингите:125 г масло 150 г бял шоколад 1 стара франзела 100 г захар 300 мл прясно мляко 1 яйцеЗа плодовия сос:300 г замразени горски плодове 100 г масло 100 г пудра захар 2 жълтъка 50 мл ром

Начин на приготвяне:

  • 1. Използвайте стара франзела с твърда кора.Накъсайте я на малки късчета в купа. Залейте хляба с млякото и разбъркайте. Добавете и разтопеното масло.
  • 2. Разтопете шоколада на водна баня. Добавете и него към хляба. Разбъркайте хубаво. Важно е всички парчета хляб да са поели от съставките.
  • 3. Намажете с масло гнездата на форма за мъфини. Разпределете сместа за пудинга в тях, като пълните гнездата с връх - може да се получат и по малко от 10 пудингчета. Печете пудингчетата на 180 градуса 30 минути.
  • 4. За плодовия сос разбийте жълтъците с ром /или ябълков сок за деца/ в  купичка. В тенджерка разтопете маслото и прибавете захарта към него. Разбъркайте. Изсипете топлата смес към жълтъците, разбъркайте и върнете всичко в тенджерката. Бъркайте около половин минути и добавете плодовете. Разбъркайте. Щом дръпнете соса от котлона, оставете го да поизстине и съответно да се посгъсти.
  • 5. Извадете пудингчетата от формата. Залейте ги с по 1 с.л. от още топлия сос. Украсете с листа мента.

Свързани рецепти

Виж всички