Начин на приготвяне:
В стъклена форма за пудинг или обикновена стъклена купа постелете парче прозрачно фолио - и по дъното, и по стените. Наредете върху него филиите хляб без кората - и по дъното, и по стените. Премерете си количеството плодове. Може да ползвате и замразени - ягоди, боровинки, къпини, малини. Ако има повече червени плодове, пудингът ще стане ярко червен, а ако има повече по-тъмни плодове, той ще стане по-тъмен. Изсипете една част от плодовете в тенджерка, посипете ги със захарта и лимоновия сок. добавете и вода, най-много 4 с.л. Разбъркайте и оставете сместа да поври за кратко. Добавете и останалите плодове. Оставете си малко от плодовата смес и я прецедете, за да получите сок.
Изсипете сместа в купата с хляба, отгоре сложете още малко хляб като капак и притиснете хубаво, със сила. След това покрийте купата с прозрачно фолио и я покрийте с чиния, върху която може да сложите нещо тежко. Оставете пудинга да престои 24 часа в хладилник. Обърнете купата с пудинга върху чиния и той сам ще излезе. Намажете го с плодовия сироп.
Изсипете сместа в купата с хляба, отгоре сложете още малко хляб като капак и притиснете хубаво, със сила. След това покрийте купата с прозрачно фолио и я покрийте с чиния, върху която може да сложите нещо тежко. Оставете пудинга да престои 24 часа в хладилник. Обърнете купата с пудинга върху чиния и той сам ще излезе. Намажете го с плодовия сироп.
Продукти
- 10 филии бял хляб
- 1200 г горски плодове
- 100 г захар
- 1 лимон
- сок