Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Хлебен пудинг

категория 0/5
В стъклена форма за пудинг или обикновена стъклена купа постелете парче прозрачно фолио - и по дъното, и по стените. Наредете върху него филиите хляб без кората - и по дъното, и по стените. Премерете си количеството плодове. Може да ползвате и замразени - ягоди, боровинки, къпини, малини. Ако има повече червени плодове, пудингът ще стане ярко червен, а ако има повече по-тъмни плодове, той ще стане по-тъмен. Изсипете една част от плодовете в тенджерка, посипете ги със захарта и лимоновия сок. добавете и вода, най-много 4 с.л. Разбъркайте и оставете сместа да поври за кратко. Добавете и останалите плодове. Оставете си малко от плодовата смес и я прецедете, за да получите сок.
Изсипете сместа в купата с хляба, отгоре сложете още малко хляб като капак и притиснете хубаво, със сила. След това покрийте купата с прозрачно фолио и я покрийте с чиния, върху която може да сложите нещо тежко. Оставете пудинга да престои 24 часа в хладилник. Обърнете купата с пудинга върху чиния и той сам ще излезе. Намажете го с плодовия сироп.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен