Начин на приготвяне:

1. В тенджерка сипете прясното мляко, водата и олиото и оставете сместа да заври.
2. В купа сипете нишестето и брашното от тапиока и солта и разбъркайте. Добавете горещата смес, като разбърквате с миксер или на ръка. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате да разбивате.
3. Добавете прясно настърганите сирена и разбъркайте на ръка. Ако тестото е лепкаво, добавете още нишесте от тапиока. Трябва да се образува гладка топка тесто. Може леко да го доомесите върху плота.
4. Откъсвайте малки парчета тесто, оформяйте ги на топчета между дланите си и ги поставяйте в тава, постлана с хартия за печене. Печете хлебчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.

Продукти

  • 0.5 ч.ч. прясно мляко
  • 0.5 ч.ч. вода
  • 0.5 ч.ч. олио
  • 2 ч.ч. нишесте от тапиока
  • 1.5 ч.ч. брашно от тапиока
  • 1 ч.л. сол
  • 3 яйца
  • 0.5 ч.ч. настърган кашкавал
  • 0.5 ч.ч. настърган пармезан
  • 0.5 ч.ч. настъргана гауда

Свързани рецепти