Хлебчета
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Смесете брашното със солта и след това направете кладенче в него, в което изсипете останалите продукти. Омесете меко тесто.
2. Разточете тестото на дължина и го разрежете на 10 части. Оформете топчета от тях.
3. Наредете хлебчетата в тава, постлана с хартия за печене. Отгоре ги намажете с разбит жълтък и им направете кръстовиден разрез.
4. Печете хлебчетата около 20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
2. Разточете тестото на дължина и го разрежете на 10 части. Оформете топчета от тях.
3. Наредете хлебчетата в тава, постлана с хартия за печене. Отгоре ги намажете с разбит жълтък и им направете кръстовиден разрез.
4. Печете хлебчетата около 20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Продукти
- 450 г пълнозърнесто брашно 1 ч.л. сол 2 ч.л. бакпулвер 150 г заквасена сметана 150 мл хладка вода 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад