Начин на приготвяне:

1. Накиснете сушената риба в купа с вода и я оставете да престои цяла нощ. На сутринта я сложете тавичка във фурната или я задушете на пара за 20 минути. След това я изцедете и я накъсайте на парченца, като отстранявате всички кости.
2. Нарежете лука и чесъна на ситно. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на ситно. Доматите нарежете на кубчета.
3. Сварете яйцата за 7 минути - да са лехко рохки.
4. Обелете и нарежете бананите, картофите и маниоката на едро. Сложете ги в тенджерка с малко вода за 15 минути.
5. В тиган с малко олио запържете лука и чесъна. Добавете доматите и лютата чушка и запържете още малко. Накрая поръсете накъсаната риба отгоре.
6. Сервирайте задушени зеленчуци, рибата с лука и домати и резени варени яйца.

Продукти

  • 500 г сушена треска
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 3 домата
  • 1 червена люта чушка
  • 4 зелени хлебни банани
  • 1 маниока
  • 3 сладки картофа
  • 4 яйца
  • зехтин

Свързани рецепти