Херинга с лингуини

Херинга с лингуини

Начин на приготвяне:

1. Сварете лингуините или друг вид паста във вряща подсолена вода, според указанията на пакета.
2. Почистете филетата херинга от страничните кости, като ги изрежете.
3. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки, лютата чушка нарежете на тънки кръгчета. Нарежете магданоза на ситно. сипете 3-4 с.л. зехтин в тиган и запържете чесъна, лютата чушка, магданоза и каперсите за 1 минута. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Добавете филетата риба и разбъркайте. Изтискайте сока на лимона. След 2-3 минути добавете доматчетата, нарязани на четвъртинки. Прехвърлете спагетите в тигана, без да ги изцеждате съвсем докрай. Разбъркайте за 1/2-1 минута и сервирайте.

Продукти

  • 500 г лингуини
  • 2 скилидки чесън
  • 200 г филета херинга
  • 1 с.л. каперси
  • 3 с.л. зехтин
  • 0.5 връзка магданоз
  • 1 лимон
  • сок
  • 125 г чери доматчета
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти