Хек пил-пил
1. Нарежете чесъна на филийки, а лютата чушка на кръгчета. Загрейте поне 2-3 пръста олио в тенджера и когато от него започне дасе чува "пил-пил", пуснете чесъна и чушката да се запържат.
2. Вземете филе хек или треска с кожа и го нарежете на парчета. Пуснете ги в олиото и пържете около 15 минути, но на умерен огън.
3. Изсипете мазнината в друг съд така, че рибата да остане в съда, в който се е пържила. Поръсете я с нарязан на ситно магданоз и разтръскайте хубаво. Започнете да наливате по 1 черпак от мазнината върху рибата и след това енергично я тръскайте. Доливайте мазнина докато сосът по рибата стане гъст и гладък.
4. Пресипете рибата в чиния, овкусете със сол и черен пипер и поднесете с хляб.

Продукти

  • 1 скилидка чесън 1 суха чили чушка 750 г филе от хек 1 връзка магданоз сол и черен пипер зехтин бял хляб

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички