Хек пил-пил
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Нарежете чесъна на филийки, а лютата чушка на кръгчета. Загрейте поне 2-3 пръста олио в тенджера и когато от него започне дасе чува "пил-пил", пуснете чесъна и чушката да се запържат.
2. Вземете филе хек или треска с кожа и го нарежете на парчета. Пуснете ги в олиото и пържете около 15 минути, но на умерен огън.
3. Изсипете мазнината в друг съд така, че рибата да остане в съда, в който се е пържила. Поръсете я с нарязан на ситно магданоз и разтръскайте хубаво. Започнете да наливате по 1 черпак от мазнината върху рибата и след това енергично я тръскайте. Доливайте мазнина докато сосът по рибата стане гъст и гладък.
4. Пресипете рибата в чиния, овкусете със сол и черен пипер и поднесете с хляб.
2. Вземете филе хек или треска с кожа и го нарежете на парчета. Пуснете ги в олиото и пържете около 15 минути, но на умерен огън.
3. Изсипете мазнината в друг съд така, че рибата да остане в съда, в който се е пържила. Поръсете я с нарязан на ситно магданоз и разтръскайте хубаво. Започнете да наливате по 1 черпак от мазнината върху рибата и след това енергично я тръскайте. Доливайте мазнина докато сосът по рибата стане гъст и гладък.
4. Пресипете рибата в чиния, овкусете със сол и черен пипер и поднесете с хляб.
Продукти
- 1 скилидка чесън 1 суха чили чушка 750 г филе от хек 1 връзка магданоз сол и черен пипер зехтин бял хляб
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери