Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Хек пил-пил

категория 0/5
1. Нарежете чесъна на филийки, а лютата чушка на кръгчета. Загрейте поне 2-3 пръста олио в тенджера и когато от него започне дасе чува "пил-пил", пуснете чесъна и чушката да се запържат.
2. Вземете филе хек или треска с кожа и го нарежете на парчета. Пуснете ги в олиото и пържете около 15 минути, но на умерен огън.
3. Изсипете мазнината в друг съд така, че рибата да остане в съда, в който се е пържила. Поръсете я с нарязан на ситно магданоз и разтръскайте хубаво. Започнете да наливате по 1 черпак от мазнината върху рибата и след това енергично я тръскайте. Доливайте мазнина докато сосът по рибата стане гъст и гладък.
4. Пресипете рибата в чиния, овкусете със сол и черен пипер и поднесете с хляб.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен