1. Почистете и измийте морковите. Настържете ги на едро ренде.

2. Загрейте леко тиган с 50 мл зехтин. Сипете настърганите моркови в него и ги задушете леко. Щом започнат да се разкашкват, добавете предварително запечените в сух тиган семена ким. Разбъркайте. Добавете сол, пастата тум (или 1 ч.л. намачкан на пюре чесън) и останалия зехтин. Разбъркайте и гответе докато морковите омекнат.

3. Пресипете морковите в стъклена купа, покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 1 нощ. На следващия ден добавете киселото мляко и разбъркайте добре.

4. Намажете хляб пита със заатар (смес от подправки и зехтин) и го затоплете в загрят тиган. Докато е топъл, поръсете със сол.

5. Сервирайте хавуч с топлия хляб.

Продукти

  • 100 мл зехтин
  • 300 г настъргани моркови
  • 1 ч.л. запечени семена ким
  • 40 г тум (чеснова паста)
  • 5 г сол
  • 500 г пълномаслено кисело мляко
  • хляб пита, заатар, зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички