Хавуч
Рецепта от: Шейн Делия
1. Почистете и измийте морковите. Настържете ги на едро ренде.
2. Загрейте леко тиган с 50 мл зехтин. Сипете настърганите моркови в него и ги задушете леко. Щом започнат да се разкашкват, добавете предварително запечените в сух тиган семена ким. Разбъркайте. Добавете сол, пастата тум (или 1 ч.л. намачкан на пюре чесън) и останалия зехтин. Разбъркайте и гответе докато морковите омекнат.
3. Пресипете морковите в стъклена купа, покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 1 нощ. На следващия ден добавете киселото мляко и разбъркайте добре.
4. Намажете хляб пита със заатар (смес от подправки и зехтин) и го затоплете в загрят тиган. Докато е топъл, поръсете със сол.
5. Сервирайте хавуч с топлия хляб.
Продукти
- 100 мл зехтин
- 300 г настъргани моркови
- 1 ч.л. запечени семена ким
- 40 г тум (чеснова паста)
- 5 г сол
- 500 г пълномаслено кисело мляко
- хляб пита, заатар, зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Хумус