Хавайско люто пиле

1. Разтворете кубчето бульон в гореща вода. Нарежете на ситно лука, чесъна и лютата чушка. Направете по няколко разреза в кожата на бутчетата.

2. Загрейте олио в дълбок тиган и запържете лука, чесъна и чушката за 3 минути. Поставете двете бутчета от страната на кожата им, докато придобият златист цвят, на слаб огън.

3. Нарежете доматите и зелената чушка на кубчета.

4. Добавете доматеното пюре към бутчета и го разбъркайте. Добавете нарязаните домати и чушки. Подправете с кимион, сол и черен пипер.

5. Изцедете черния боб от консерва и го добавете. Покрийте зеленчуците и пилето с пилешки бульон и оставете ястието да поври 20 минути на слаб огън.

6. Сварете ориза.

7. Обелете ананаса и го разрежете на четири по дължина. Отстранете твърдата му вътрешност и го нарежете на кубчета. Добавете половината при пилето.

8. Разтворете царевичното брашно в малко студена вода и го добавете при пилето и зеленчуците. Разбъркайте и оставете още минута-две.

9. За шейка пасирайте кубчета ананас и ситно нарязана люта чушка заедно с кокосово мляко. Поднесете го във висока чаша, украсена с парченце ананас.

10. Сервирайте основа от варен ориз, а върху него хавайско люто пиле. След като се нахраните, може да изпиете ананасовия шейк.

Продукти

  • 500 мл вода 1 кубче пилешки бульон 2 скилидки чесън 1 червена люта чушка 5 домата 1 зелена чушка 400 г черен боб от консерва слънчогледово олио 2 цели пилешки бутчета 70 г концентрирано доматено пюре 2 ч.л. кимион сол и черен пипер 0.5 ананас 1 с.л. царевично брашно 300 г бял оризЗа ананасовия шейк:0.5 ананас 200 мл кокосово мляко 0.5 червена люта чушка

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички