Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Хавайско люто пиле

категория 0/5

1. Разтворете кубчето бульон в гореща вода. Нарежете на ситно лука, чесъна и лютата чушка. Направете по няколко разреза в кожата на бутчетата.

2. Загрейте олио в дълбок тиган и запържете лука, чесъна и чушката за 3 минути. Поставете двете бутчета от страната на кожата им, докато придобият златист цвят, на слаб огън.

3. Нарежете доматите и зелената чушка на кубчета.

4. Добавете доматеното пюре към бутчета и го разбъркайте. Добавете нарязаните домати и чушки. Подправете с кимион, сол и черен пипер.

5. Изцедете черния боб от консерва и го добавете. Покрийте зеленчуците и пилето с пилешки бульон и оставете ястието да поври 20 минути на слаб огън.

6. Сварете ориза.

7. Обелете ананаса и го разрежете на четири по дължина. Отстранете твърдата му вътрешност и го нарежете на кубчета. Добавете половината при пилето.

8. Разтворете царевичното брашно в малко студена вода и го добавете при пилето и зеленчуците. Разбъркайте и оставете още минута-две.

9. За шейка пасирайте кубчета ананас и ситно нарязана люта чушка заедно с кокосово мляко. Поднесете го във висока чаша, украсена с парченце ананас.

10. Сервирайте основа от варен ориз, а върху него хавайско люто пиле. След като се нахраните, може да изпиете ананасовия шейк.

За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен