Хавайско люто пиле
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разтворете кубчето бульон в гореща вода. Нарежете на ситно лука, чесъна и лютата чушка. Направете по няколко разреза в кожата на бутчетата.
2. Загрейте олио в дълбок тиган и запържете лука, чесъна и чушката за 3 минути. Поставете двете бутчета от страната на кожата им, докато придобият златист цвят, на слаб огън.
3. Нарежете доматите и зелената чушка на кубчета.
4. Добавете доматеното пюре към бутчета и го разбъркайте. Добавете нарязаните домати и чушки. Подправете с кимион, сол и черен пипер.
5. Изцедете черния боб от консерва и го добавете. Покрийте зеленчуците и пилето с пилешки бульон и оставете ястието да поври 20 минути на слаб огън.
6. Сварете ориза.
7. Обелете ананаса и го разрежете на четири по дължина. Отстранете твърдата му вътрешност и го нарежете на кубчета. Добавете половината при пилето.
8. Разтворете царевичното брашно в малко студена вода и го добавете при пилето и зеленчуците. Разбъркайте и оставете още минута-две.
9. За шейка пасирайте кубчета ананас и ситно нарязана люта чушка заедно с кокосово мляко. Поднесете го във висока чаша, украсена с парченце ананас.
10. Сервирайте основа от варен ориз, а върху него хавайско люто пиле. След като се нахраните, може да изпиете ананасовия шейк.
Продукти
- 500 мл вода 1 кубче пилешки бульон 2 скилидки чесън 1 червена люта чушка 5 домата 1 зелена чушка 400 г черен боб от консерва слънчогледово олио 2 цели пилешки бутчета 70 г концентрирано доматено пюре 2 ч.л. кимион сол и черен пипер 0.5 ананас 1 с.л. царевично брашно 300 г бял оризЗа ананасовия шейк:0.5 ананас 200 мл кокосово мляко 0.5 червена люта чушка
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол